Kako ostati fit i nakon ljetovanja?

San o vitkoj liniji na plaži izvrsna je motivacija da se prije ljeta bacimo na laganu prehranu i intenzivno vježbanje kako bismo tijelo doveli u top formu. No, završetkom ljetovanja i povratkom u ustaljenu svakodnevicu, često se vraćamo i starim, lošim navikama. Neuravnotežena prehrana, stres i nedostatak tjelovježbe tako nerijetko dovode i do povratka izgubljenih kilograma.

No, u 5 dokazano djelotvornih koraka zadržite motivaciju za stečenim zdravim navikama i očuvajte ljetnu liniju, čak i kada temperature krenu padati.

1 UČINITE VJEŽBANJE ZABAVNIM

Ovo je broj jedan pravilo svake tjelovježbe. Ako ne uživate u vježbanju, u većini slučajeva ćete i brzo odustati od nje. Pronađite zabavnog partnera ili partnericu za trčanje, rolanje ili vožnju biciklom, upišite tečaj plesa i konačno naučite sve te zavodljive pokrete dok trošite kalorije ili uživajte u nastavku ljetne rutine plivanja na obližnjem bazenu.

2 POKRENITE SE I U SVAKODNEVNIM SITUACIJAMA

Povratak na posao ne znači da se trebate prikovati za radni stol. Iskoristite još uvijek toplo vrijeme i krenite na posao pješice ili biciklom, ili parkirajte auto što dalje od posla i aktivirajte noge. Penjite se stepenicama, a ne liftom, a za vrijeme pauze – prošećite na svježem zraku s omiljenom kolegicom.

3 ODABERITE AKTIVNE VIKENDE

Kasno ljeto i jesen savršeni su za aktivne vikende – u prirodi, na planinarenju, uz rad u vrtu ili vinogradu, na izletima u nacionalne parkove i parkove prirode – ili u posjeti drugim gradovima, otkrivanju znamenitosti i dugim šetnjama.

4 SEZONSKE NAMIRNICE

Recite NE visokokaloričnoj, brzoj i prerađenoj prehrani, i radije odaberite neodoljive plodove kasnog ljeta i jeseni, poput lubenica i dinja, slasnih salata s rajčicama, paprikama i krastavacima, sočnih šljiva… Nastavite uživati u laganim ljetnim salatama sa svježim voćem i povrćem, a čim temperature krenu padati, zagrijte se prirodnim domaćim juhama i varivima, bogatim vitaminima i mineralima.

spring-25 ČUVAJTE LINIJU UZ PRIRODNE AKTIVATORE METABOLIZMA

Dodajte prehrani namirnice koje će potaknuti metabolizam, ubrzati sagorjevanje masnoća i spriječiti nagomilavanje novih masnih naslaga, poput ljutih papričica, đumbira i cimeta.

A jedan od izuzetno snažnih i učinkovitih aktivatora metabolizma jest i ekstrakt zelene kave koji, osim što ubrzava sagorjevanje kalorija, ujedno i smanjuje osjećaj gladi djelujući na hormon leptin te tako pospješuje gubitak kilograma.

Spriječite nakupljanje kilograma nakon ljeta

Nepržena zrna zelene kave sadrže visok udio kolorogenične kiseline, polifenolnog antioksidansa koji potiče sagorjevanje masnoća u tijelu, limitira apsorpciju glukoze i uravnotežuje rad metabolizma. Zelena kava ujedno djeluje i na hormon leptin odgovoran za apetit, te smanjuje apetit i želju za hranom.

Inovativni Spring green coffee & L-carnitine namijenjen je bržem i učinkovitijem mršavljenju te detoksikaciji organizma. Sadrži optimalne koncentracije ekstrakta zelene kave te L-karnitina koji djeluju na uravnoteženje tjelesne težine, smanjenje apetita te sagorijevanje masnoća. Cijena, 30 tableta: 129,12 kn

Gdje kupiti: Spring dodatke prehrani potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više na: www.springwoman.hr

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like