Herbalife nutrition unaprijeđena Formula 2 Kompleks vitamina i minerala

Globalna prehrambena kompanija Herbalife Nutrition najavila je dvije nove varijacije svojeg proizvoda Formula 2 Kompleks vitamina i minerala. Uvažavajući činjenicu da muškarci i žene zbog razlika u tjelesnoj građi, metabolizmu i fiziologiji4 trebaju različite količine vitamina i minerala, u Herbalife Nutrition su osmislili ove nove proizvode po mjeri specifičnih potreba muškaraca i žena.

Rješenje koje nudi Herbalife Nutrition su dvije različite, ciljane formule, obje s po 24 esencijalna mikronutrijenta: jedna formula je namijenjena samo muškarcima, dok je druga posebno osmišljena za žene. Formula za muškarce usredotočena je na zadovoljavanje njihovih svakodnevnih potreba u ključnim aspektima kao što su imunosni sustav*, mišićna funkcija** i mentalna aktivnost***, dok je formula za žene  usmjerena na hormonalnu aktivnost****, zdravlje kostiju***** te zdravlje kože, kose i noktiju******.

“Ponosni smo što s našim novim formulacijama proizvoda Formula 2 našim kupcima možemo ponuditi ono što treba njihovom organizmu za postizanje optimalne prehrane svakoga dana,” rekao je Edi Hienrich, viši potpredsjednik i regionalni direktor Herbalife Nutrition za regiju EMEA.

U razvoju novog multivitaminskog kompleksa Herbalife Nutrition ne samo da se povodio razlikama između spolova, već smo uzeli u obzir i činjenicu da je prema najnovijim podacima prepoznat opći problem u vezi s dnevnim unosom esencijalnih mikronutrijenata. Primjerice, do 36% muškaraca u Europi ne unose dostatne količine vitamina A, dok je kod žena utvrđeno da u Europi čak do 78% žena ne dobiva dostatne količine željeza. 6

U svjetlu tih činjenica Herbalife Nutrition je ponovo formulirao svoj multivitaminski proizvod, kako bi u verziji za muškarce sadržavao više vitamina A, dok će u verziji za žene sada biti više željeza i drugih esencijalnih mikronutrijenata.

Formula 2 je proizvod s vitaminima i mineralima za optimalnu prehranu i sadrži esencijalne mikronutrijente koje ljudsko tijelo ne može smo proizvesti ili ih ne može proizvesti u dostatnim količinama. Dodaci prehrani s esencijalnim vitaminima i mineralima važni su kada se potrebe za hranjivim tvarima ne zadovoljavaju isključivo kroz prehranu.1,2,3

Formula 2 Kompleks vitamina i minerala ispunjava pretpostavke za 71 pojedinačnih tvrdnji odobrenih u EU, što znači da sadrži optimalne količine 24 ključnih hranjivih tvari potrebnih vašem tijelu.

Proizvod su razvili vodeći inovatori, znanstvenici i nutricionisti u Herbalife Nutrition, a u prilog mu govore novije akademske publikacije o obrazloženju uzimanja dodataka prehrani s vitaminima i mineralima.5

Količine mikronutrijenata sadržane u dnevnoj dozi Formule 2 temelje se kako na etabliranim, tako i na novim znanstvenim spoznajama. To u nekim slučajevima znači da te količine približno odgovaraju količinama iz međunarodnih i nacionalnih preporuka, dok su u drugim slučajevima u skladu s rezultatima istraživanja koji pokazuju da se s većim količinama mogu postići dodatne blagodati za zdravlje.

Novi Formula 2 Kompleks vitamina i minerala formuliran je za korištenje u kombinaciji s hranjivom mješavinom za Formula 1 shake, kako bi se zadovoljile svakodnevne potrebe organizma i postigla optimalna dnevna prehrana.

Kako bi si osigurali potpunu i najbolju kombinaciju u svakodnevnoj prehrani, konzumentima se savjetuje da:
  • Uzmu jednu tabletu Formula 2 dnevno ako piju dva Formula 1 shakea dnevno
  • Uzmu dvije tablete Formula 2 dnevno ako piju jedan Formula 1 shake dnevno
Za više informacija posjetite:

http://proizvodi.herbalife.hr/kontrola-tezine/formula-2-zene

http://proizvodi.herbalife.hr/kontrola-tezine/formula-2-muskarce

Reference

[1] Ward, E. Addressing nutritional gaps with multivitamin and mineral supplements. Nutrition journal 13, 72, doi:10.1186/1475-2891-13-72 (2014).

2 Rautiainen, S., Manson, J. E., Lichtenstein, A. H. & Sesso, H. D. Dietary supplements and disease prevention – a global overview. Nature reviews. Endocrinology, doi:10.1038/nrendo.2016.54 (2016).

3 Troesch, B., Hoeft, B., McBurney, M., Eggersdorfer, M. & Weber, P. Dietary surveys indicate vitamin intakes below recommendations are common in representative Western countries. The British journal of nutrition 108, 692-698, doi:10.1017/s0007114512001808 (2012).

4 Marino, M. et al. Nutrition and human health from a sex-gender perspective. Molecular aspects of medicine 32, 1-70, doi:10.1016/j.mam.2011.02.001 (2011).

5 Biesalski, H. K. & Tinz, J. Multivitamin/mineral supplements: Rationale and safety – A systematic review. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.) 33, 76-82, doi:10.1016/j.nut.2016.02.013 (2017)

6 Mensink, G. B., Fletcher, R., Gurinovic, M., Huybrechts, I., Lafay, L., Serra-Majem, L., . . . Stephen, A. M. (2013). Mapping low intake of micronutrients across Europe. Br J Nutr, 110(4), 755-773. doi: 10.1017/s000711451200565x

*Vitamini A i C doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.

**Magnezij doprinosi  normalnoj mišićnoj funkciji.

***Pantotenska kiselina doprinosi normalnoj mentalnoj aktivnosti.

****Vitamin B6 doprinosi reguliranju hormonalne aktivnosti.

*****Kalcij je potreban za održavanje normalnih kostiju.

******Cink doprinosi održavanju normalne kože, kose i noktiju.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like