Ljubavni savjeti koje ne trebate slušati

Prijatelji su sjajni za ljubavne savjete, sve dok ste svjesni da njihova mudrost’ ima granice. Svatko od nas je u jedinstvenoj situaciji i ono što je dobro za vašeg prijatelja, možda nije dobro za vas. Naravno, možete poslušati savjet, ali nemojte misliti da je njihov način jedini način.

Drugim riječima, sasvim je u redu da razmotrite prijateljski savjet, ali vi znate što je najbolje za vas.

U svakom slučaju, evo nekih čestih ljubavnih savjeta, koji su najčešće dobronamjerni, ali zapravo mogu pogoršati stvari.

“Pričekaj prije nego što mu/joj odgovoriš”

Savjet koji ste sigurno čuli puno puta… Prijatelji će vam često savjetovati da pričekate malo prije nego što odgovorite na poruku kako ne biste djelovali očajno.

Ponekad će vam možda savjetovati da pričekate i nekoliko dana. Ali, ako vam je cilj zdrava veza, izbjegavajte ovakve igrice. Odgovorite na poruku onda kada možete, bez ikakvih psiholoških igrica.

“Ne opuštaj se previše”

Iako se svatko od nas, posebno na početku veze, trudi izgledati što ljepše, nemojte upasti u zamku i misliti da morate nositi nešto što vam ne paše samo zato što je lijepo.

Ne samo što nećete moći dugo izdržati tako, već ćete i partnera spriječiti da upozna vašu pravu stranu.

“Budi strpljiv/a, ljubav će doći”

Koliko puta ste od prijatelja čuli da trebate biti strpljivi i da će “pravi” ili “prava” doći?

Time vam praktično savjetuju da nastavite čekati, što nije od pomoći nekome tko je frustriran ili sam. Pored toga, to je loš savjet. Svakako je strpljenje vrlina, ali je bolje da budete aktivni kada je riječ o vlastitom ljubavnom životu, nego da sjedite i čekate da vas prava osoba nađe.

Zato, ako vam prijatelji savjetuju da samo čekate, sasvim je u redu da ignorirate taj savjet i potrudite se upoznati nekoga – time što ćete, recimo, proširiti svoj krug društva, pridružiti se nekoj aplikaciji za upoznavanje…

“Ostavi ga/je”

Vaši prijatelji imaju neki vanjski pogled na vašu vezu s partnerom i, svakako je dobra ideja da saslušate njihovo mišljenje, posebno ako vam konstantno savjetuju da prekinete. Ali, imajte na umu da je ljudima lako predložiti prekid kao opciju kada nije u pitanju njihova veza.

I prijatelji prave iste greške kao i mi, a razlog za to je što često gledaju nešto što je kratkoročno dobro za vas, a ne dugoročno. Oni žele da se osjećate bolje i da budete sretni.

A ostavljanje partnera zbog kojeg ste trenutno povrijeđeni ili nervozni djeluje kao brzo rješenje. Ali, ako ne znaju cijelu vašu priču, to može samo pogoršati stvari…

“Ne budi tako izbirljiv/a”

Žalite se prijateljima kako nikako ne možete naći nikoga? Ako je tako, možda će okrenuti očima i reći vam da budete manje izbirljiva. Jednostavno, nije pametno da budete s nekim tko vam ne odgovara samo zato da ne biste “ispali” izbirljivi.

“Ne pokazuj da si zainteresiran/na”

Recimo da ste bili na divnom sastanku i da ste se odlično proveli, ali, prijatelji vam savjetuju da glumite nezainteresiranost. Razmislite dvaput.

Brojna istraživanja su potvrdila da potiskivanje emocija nije dobro… a ako se ponašate nezainteresirano, time ćete potencijalnog partnera odbiti od sebe.

Ako vam se netko sviđa, dajte mu to do znanja.

“Čekaj da te pozove na sastanak”

Ne dozvolite da vas prijatelji uvjere kako trebate glumiti nedostižnog ili nedostižnu.

Možete preuzeti inicijativu, ne morate čekati da vas netko pozove na sastanak ili vas kontaktira.

Jednakost u vezi počinje od prvog sastanka, zato se zauzmite za sebe i pozovite tu osobu na drugi sastanak, ako vam se sviđa.

Prijatelji su tu za vas, da vas podrže i posavjetuju, kažu vam što misle. Ali, kada je riječ o vašem ljubavnom životu, ne trebate ih baš uvijek poslušati jer samo vi znate što je najbolje za vas.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like