Kako ojačati vezu u pet koraka

Zdrave i sretne veze velikim dijelom se oslanjaju na komunikaciju, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da uvijek pronađete zajednički jezik, i da uvijek (čak i onim danima kad jedno drugom idete na živce) imate na umu zašto ste odlučili da kroz život idete zajedno.

Razgovarajte o tome kako vam je prošao dan

Umjesto velikih, dramatičnih scena i izljeva ljubavi koje je teško ponavljati, pokušajte uspostaviti dobre, zdrave navike u vezi. Jedna od najvažnijih je da popričate nakratko kad dođete kući o tome kako ste proveli dan, kako je bilo na poslu. Tih desetak minuta razgovora tijekom dana je odlična prevencija – kada znate što se osobi koju volite dogodilo tijekom dana, manja je vjerojatnost da ćete se posvađati ili naduriti samo zato što nije raspoložena onako kako vi mislite da treba biti.

Ljubite se otvorenih očiju

To je odličan početak strastvenijeg odnosa. Znate… kad žmirite, lako je izgubiti se u vlastitim fantazijama, pa se onda dogodi da poslije nekoliko godina pomislite ovo nije osoba kakvu sam zamišljao.

Idite u krevet u isto vrijeme

Ako nikad niste budni u krevetu u isto vrijeme, smanjujete šanse za vođenje ljubavi, ali i za razgovore koji će vas zbližiti. Imate potpuno drukčije navike? Napravite kompromis, neka jedno od vas ostane budno malo duže, a drugo – legne malo ranije.

Budite spremni na kompromise

Kad život dijelite s nekim, kompromisi su dio svakodnevice. Ali, kada radite kompromise, činite to kako treba. Nemojte pristati nešto napraviti, a onda gunđati i prebacivati to partneru tjednima.

Kad se osjećate loše, recite to

Nemojte držati nezadovoljstvo u sebi. Ako se tako ponašate, sve što možete očekivati je da to nezadovoljstvo raste, dok ne stigne do točke pucanja. A ako se to dogodi, puca i vaša veza. Umjesto toga, kad vam nešto smeta, recite to odmah. To je jedini način da veza opstane.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like