Zablude zbog kojih ste još uvijek sami

Veza na poslu je uvijek greška, ljubav na prvi pogled ne postoji, a muškarci žele samo seks? Ili nije sve baš tako?

Ljubav na prvi pogled ne postoji

Zapravo postoji, ali zanimljivo je da se češće događa muškarcima nego ženama. “Muškarci se zaljubljuju u trenutku, kada primijete ženu koja im se fizički dopada”, kaže doktorica Helen Fisher, autorica knjige “Zašto volimo”. 

Žene se obično zaljubljuju tek kada razmijene nekoliko rečenica s osobom koju su primijetile, jer radije biraju inteligentne i duhovite partnere. 

Muškarac plaća na prvom izlasku

Ovo pravilo ne bi trebalo vrijediti. Osoba koja pozove na izlazak, bez obzira na spol, plaća sve. Žene su sposobne osigurati novac za svoje potrebe, pa zašto ne bi izvele na večeru nekoga tko im se sviđa?

Ne počinjite borbu novčanicima, udaljit će vas. Neka jedno od vas plati cijeli račun. 

Žene uvijek nađu vremena za muškarca koji im se sviđa

Samo žene? I muškarci to rado čine. Istraživanje američkih stručnjaka pokazalo je da muškarci radije mijenjaju dnevne planove da bi se susreli sa svojom ljepšom polovicom. 

Ako je muškarac zainteresiran, velika je vjerojatnost da će opsesivno provjeravati pozive i poruke na mobitelu ne bi li ubacio svoju dragu čak i u pretrpan dnevni raspored. 

Ako muškarac odmah ne pokaže interes, ne sviđate mu se

Bit će da je obrnuto. Ako mu se zaista sviđate i ne želi uprskati stvar, vjerojatno će ići sporije. Muškarci koji odmah pokazuju zainteresiranost obično traže samo prolaznu avanturu. 

Budite tvrd orah i bit će vaš

Ovo vjerovanje obično ide uz čuveni mit da žena nikada ne treba prva pozvati muškarca, da uvijek mora djelovati vrlo zauzeto i ne pokazati koliko je lako osvojiti je. Greška u koracima… 

“Tijekom zabavljanja ne smiju postojati ovakva pravila, jer lažno samopouzdanje i nedostupnost spriječavaju da dođe do bliskosti među partnerima”, kažu psiholozi. 

Veza na poslu je uvek greška

Emotivni odnosi među kolegama mogu biti pravi pogodak ako se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila. Najvažnije je da se ne zabavljate s više osoba s posla, posebno ne u isto vrijeme! Slobodno se odlučite na ljubav u uredu kada postoje izgledi da to ne bude samo kratkotrajna avantura. Ako ne želite skrivati vezu, dogovorite se s partnerom kako ćete okriti svoju tajnu kolegama. 

Muškarcima je važan samo seks

Mnogi muškarci tvrde da je seks za njih vrlo intiman čin, navodi doktorica Fisher. “Žene smatraju da je seks poklon muškarcima. Međutim, muškarci kojima pođe za rukom voditi ljubav s osobom koja im se jako sviđa, osjećaju veliku bliskost i povezanost, jer su osvajači i nije im važan samo seks radi seksa”. 

Žene teže podnose prekid

Nije točno da prekid veze teže pada ženama, rekla je doktorica Fisher. Brojne studije su pokazale da su među osobama koje je teško podnose rastanke s voljenom osobom češće muškarci. Naravno, žene burnije reagiraju, okrenu se srceparajućem filmskom maratonu i slatkišima, ali i muškarci dugo pate kada se moraju suočiti s činjenicom da je veza završena. 

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like