Najbolji čuvari dječjeg zdravlja

Kompleksna mreža stanica, tvari, tkiva i organa koji štiti organizam od infekcija i bolesti čini imunološki sustav. Njegova je uloga u prepoznavanju stranih i potencijalno štetnih tvari za dječji organizam te njihovu pravovremenom neutraliziranju ili uništavanju.

Danas se zna da je funkcija imunološkog sustava ovisna o prehrani te da postoji snažna veza između zdrave i kvalitetne prehrane te prevencije nekih bolesti. Neadekvatan unos vitamina i minerala često je povezan s oslabljenom funkcijom imunološkog sustava, učestalim prehladama, infekcijama i bolestima.

Smanjen unos jednog ili više vitamina i minerala, čak i kada je unos ostalih prehrambenih sastojaka posve uredan, umanjuje sposobnost dječjeg organizma da se bori protiv infekcija te povećava rizik od razvoja brojnih bolesti i poremećaja.

Od iznimne važnosti su: vitamin A i beta karoten, vitamin E, vitamin C, vitamini B kompleksa, osobito folna kiselina, B6 i pantotenska kiselina, bakar, željezo, magnezij, selen, cink.

 • Vitamin C: jedan od najboljih načina prirodnog stimuliranja imunološkog sustava, ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje, pojačava djelovanje bijelih krvnih stanica te skraćuje infekcije.
 • Vitamin A i beta karoten: imaju važnu antivirusnu aktivnost, važni su za zdravu kožu i sluznice dišnog, probavnog i mokraćnog sustava koje predstavljaju prvu barijeru mikroorganizmima i pokazuju bitnu antivirusnu aktivnost.
 • Vitamini B kompleksa: utječu na kvalitetu i količinu antitijela te produkciju bijelih krvnih stanica.
 • Željezo: njegov nedostatak jedan je od čestih razloga oslabljenog imuniteta, dovodi do smanjenja broja i oslabljene funkcije bijelih krvnih stanica.
 • Cink: ima višestruku ulogu u jačanju imuniteta, potiče destrukciju mikroorganizama, djeluje sinergistički s vitaminom A, inhibira rast nekih virusa kao npr. virusa prehlade i herpes simplex virusa.

Ako djeca kroz hranu ne dobivaju dovoljno vitamina i minerala, u jačanju imuniteta možemo im pomoći dodacima prehrani. Potražili smo za vas što se nudi u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Leciton za mlade

Leciton za mlade namijenjen je učenicima i studentima koji su preopterećeni školskim obvezama i učenjem. Leciton za mlade sadrži hranjive tvari koje podržavaju normalnu funkciju živčanog sustava, smanjuju umor i iscrpljenost te štite stanice od oksidativnog stresa.

 • Vitamin E pridonosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
 • Vitamini B-skupine – B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 podržavaju normalnu funkciju živčanog sustava. Vitamin B5 (pantotenska kiselina) pridonosi normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i drugih neurotransmitera.
 • Vitamin C pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Leciton za mlade sadrži Ovofosfolipide® s višestrukonezasićenim dugolančanim masnim kiselinama.

slka-unutar-teksta
Dinosi tablete za žvakanje s vitaminom C

Dinosi tablete za žvakanje u obliku dinosaura s izvrsnim voćnim okusom odličan su izvor vitamina C. Tijelo ne može samo sintetizirati vitamin C pa njegov unos isključivo ovisi o hrani koju unosimo u organizam. Vitamin C pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a povećan unos vitamina C posebno se preporučuje u vrijeme učestalih prehlada te zimi i u proljeće kada ga najmanje dobivamo iz prirodnih izvora.

Echinacea medvjedići

Echinacea purpurea (grimizna ehinacea) sigurno je jedna od najpoznatijih ljekovitih biljaka našeg vremena. Prirodno stanište biljke je sjevernoamerički kontinent te su američki Indijanci već odavno spoznali njezine korisne učinke. Echinacea medvjedići su tablete za žvakanje s ekstraktom korijena grimizne ehinacee, imaju oblik koala medvjedića i vrlo su ugodnog okusa crnog ribiza.

Marsovci s BoneActive kompleksom

Djeca koja se bave sportom imaju povećane energetske potrebe te veću potrebu za vitaminima i mineralima. Radi postizanja odličnih sportskih rezultata i održavanja zdravlja potrebno je omogućiti djeci sportašima pravilnu i izbalansiranu prehranu. Dva Marsovca s BoneActive kompleksom sadrže 100 % preporučenih dnevnih doza vitamina. Posebno osmišljen BoneActive kompleks sastoji se od vitamina D i vitamina K. Vitamin D je važan jer je potreban za normalan rast i razvoj kostiju u djece.

Marsovci multivitaminski sirup s Imunactiv® kompleksom

Sirup Marsovci je multivitaminski sirup obogaćen Imunactiv® kompleksom koji podržava prirodnu otpornost djeteta. Imunactiv® kompleks sastavljen je od beta-glukana, bioflavonoida, vitamina C i cinka jer cink i vitamin C pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Sirup je okusa naranče, ne sadrži bojila i pogodan je za djecu stariju od godinu dana.

Marsovci s inulinom

Marsovci s inulinom su tablete za žvakanje u obliku malih Marsovaca, sadrže vitamine, minerale i prebiotičko vlakno inulin. Prebiotička vlakna jačaju i održavaju ravnotežu bakterijske flore crijeva u kojoj su najpoželjniji supstrat za rast bifidobakterija. Umjesto šećera, proizvod sadrži sladilo ksilitol koje tabletama za žvakanje daje ugodan osvježavajući okus. Uz važne vitamine, Marsovci s inulinom sadrže i neke vrlo važne minerale za djecu:

 • jod koji doprinosi normalnom rastu djece
 • željezo koje doprinosi normalnom kognitivnom razvoju djece

Proizvodi su dostupni s okusima: jagode, šumskog voća i mix.

Što ako djeca imaju problema s kožom…
 • Cetaphil Restoraderm linija razvijena je kako bi odgovorila na specifične potrebe kože sklone atopijskom dermatitisu. Sadrži hidratantne sastojke kojih manjka u atopijskoj koži (derivati filagrina i ceramidi) s pomoću kojih se može nadoknaditi gubitak vlage i na taj način obnoviti zaštitni sloj kože. Cetaphil Restoraderm sindet za pranje tijela omogućuje dugotrajnu hidrataciju i nježno čišćenje bez sapuna, a Cetaphil Restoraderm hidratantni losion lagane i nemasne formule hidrataciju i obnovu zaštitnog sloja kože djelovanjem jedinstvene kombinacije Cermides® tehnologije i filagrina. Cetaphil Restoraderm može se primjenjivati u beba od trećeg mjeseca starosti, djece i odraslih. Proizvodi su klinički ispitani, hipoalergeni, ne sadrže konzervanse ni parabene, bez parfema.
 • Excipial Kids umiruje i obnavlja suhu kožu dojenčadi i djece. Excipial Kids linija razvijena je kako bi pružila rješenje za probleme koji nastaju kod suhe kože – svrbeži, nadraženosti i osjećaja zategnutosti kože. Excipial Kids losion pomaže umanjiti svrbež, potiče obnovu kožne barijere i intenzivno hidratizira djelovanjem SymCalmina®, dekspantenola i glicerola. SymCalmin® je sastojak inspiriran prirodom (umirujućim učinkom zobi), a oblikovan u laboratoriju, što jamči dosljedno visoku kvalitetu i hipoalergenost. Excipial Kids bogata krema za lice i tijelo namijenjena je za jako suhe dijelove lica i tijela (pregib lakta i koljena), a Excipial kids pjena iznimno je blage teksture i može se nanijeti bez pritiska na osjetljivu kožu što olakšava primjenu.

Fotografija: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like