Dermalogica Daily Superfoliant: nova generacija pilinga u prahu

Onečišćenje zraka, ističu znanstvenici, najveći je svjetski okolišni problem na koji reagira i naša koža. Novi Dermalogica piling Daily Superfoliant, od sada u ponudi u Farmaciji, u prvom je redu namijenjen obnovi, ali i zaštiti kože izložene onečišćivačima iz atmosfere. Visokoaktivni prah čini kožu besprijekorno glatkom i sjajnom te se istodobno bori protiv okidača iz okoliša koji uzrokuju njezino starenje. Oslanjajući se na isti inovativni oblik pilinga u prahu koji je Daily Microfoliant pretvorio u Dermalogicin bestseler, znanstveni tim Dermalogice stvorio je Daily Superfoliant: dovoljno nježan za svakodnevnu primjenu i dovoljno snažan da daje trenutačne rezultate.

Studije upućuju na povezanost onečišćenja zraka i starenja kože – od hiperpigmentacijskih mrlja i dehidracijskih linija do slabljenja strukture kože i preosjetljivosti. Istraživanja, nadalje, pokazuju da zbog povećanja koncentracije čađe i ispušnih automobilskih plinova nastaje 20% više pigmentacijskih mrlja. Dr. Diana Howard, voditeljica istraživačkog tima Dermalogice, objašnjava: – Nakon što se sitne čestice nošene zrakom prilijepe za kožu, prodiru u dublje slojeve potičući stvaranje slobodnih radikala koji izazivaju upalu. Slobodni radikali, poznato je, narušavaju lipidnu barijeru i povećavaju transepidermalni gubitak vode, što vodi preosjetljivosti i, naposljetku, starenju kože. Tome smo dali novi naziv – inflammageing.

Iznimnu obnavljajuću i zaglađujuću moć Daily Superfoliant duguje prirodnim sastojcima:

  • Japanski ugljen binchotan, najkvalitetniji aktivni ugljen na svijetu (poznat i kao bijeli ugljen), na svoju površinu veže nečistoće duboko iz pora. Fine čestice pilinga obnavljaju kožu, uklanjaju polutante i izlučeni sebum.
  • Ekstrakt rižinih mekinja sadržava fitinsku kiselinu koja se u dodiru s vodom aktivira obavljajujći kemijsku i fizičku eksfolijaciju.
  • Enzimski trio – papain, lipaza i subtilizin – otapa proteine u koži, dubinski je čisti i ubrzava eksfolijaciju.
  • Jabučna i mliječna kiselina eksfoliraju, obnavljaju i zaglađuju.
  • Protuprianjajući kompleks (ekstrakt crvene alge i ploda tare) jača barijernu funkciju stvarajući neokluzivnu molekularnu mrežu koja priječi prodiranje i prianjanje polutanata uz kožu i dopušta joj da diše.
  • Niacinamid djeluje protuupalno i antioksidativno te sprečava da se čestice onečišćenog zraka prilijepe za kožu.

Cijena: Daily Superfoliant 13 g – 129 kn; Daily Superfoliant 57 g – 466 kn

Gdje kupiti: u Farmaciji

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like