10 top pravila kako se šminkati ljeti

Nošenje šminke po vrućini ponekad može stvarati toliko problema da se pitate isplati li se uopće trud. Koliko god se trudili osvježavati make-up, lice vam se znoji i morate ga svakih pola sata obnavljati. Ako ne volite hodati bez šminke, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da spriječite rastapanje šminke na suncu.

  1. Što manje, to bolje

Ovo je ipak prvi i osnovni savjet koji je u skladu sa zdravim razumom – znojenje je na +30 neizbježno, a što manje budete imali šminke na licu, to ćete se manje morati brinuti o tome curi li vam i izgledate li kao panda. Isprobajte BB kremu, toniranu hidratantnu kremu ili bronzer za lice: što god od toga odabrali, bit će dovoljno da koži da svjež i zdrav sjaj. Možda su najbolji izbor BB kreme, koje predstavljaju više proizvoda u jednom: naime, one imaju zaštitni faktor, djeluju kao primer, a ujedno korigiraju boju puti.

  1. Kupite sredstvo za čišćenje koje smanjuje izlučivanje sebuma

Šminka se ne otapa samo zbog znoja i vrućine nego i zbog masti. Naime, u ljetnim mjesecima koža luči više masti, a najbolji način da to spriječite jest da kupite sapun, gel ili neko drugo sredstvo za čišćenje lica koje sprečava prekomjerno lučenje masti i nanesite ga prije šminkanja.

  1. Vodica u spreju

Vodice u spreju već su dugo popularan način da se sačuva svježina šminke po vrućem vremenu, no danas postoje i sprejevi namijenjeni za fiksiranje i dulje držanje šminke na koži. Stoga, ako imate problema sa šminkom koja se brzo počinje rastapati pri visokim temperaturama, uvijek u torbici imajte bočicu takvog spreja.

  1. Kupite vodootpornu šminku

Vodootporna maskara obavezan je dodatak vašoj toaletnoj torbici u ljetnim mjesecima. Želite li iz bazena ili iz mora izaći jednako zanosno našminkani kakvi ste bili i prije nego što ste ušli u vodu, na trepavice obavezno stavite vodootpornu maskaru. Još jedno praktično rješenje je da u kozmetičkom salonu obojite trepavice: tako ćete biti mirni oko šest tjedana, a to je sasvim dovoljno da prođu najgore vrućine. I sve ostalo potražite u vodootpornoj varijanti. Postoje vodootporne varijante i svih drugih proizvoda, od tuša za oči do sjenila, a sve se češće mogu naći i vodootporni korektori, rumenila ili bronzeri.

  1. Kremasta ili silikonska sjenila

Sjenila u kremi ili u prahu, a naročito silikonska sjenila, odličan su izbor za ljetne mjesece jer su postojanija i manji je rizik da će se početi cijediti niz lice.

  1. Puder na trepavice

Prije nanošenja maskare na trepavice nanesite transparentni puder u prahu, jer će on produljiti trajanje maskare, a ujedno učiniti vaše trepavice bujnijima.

  1. Primer

Volite li i ljeti imati potpuni make-up na licu, idealan način da on i na visokim temperaturama zadrži svježinu jest da prije šminke na lice nanesete primer. Taj proizvod je kreiran tako da priprema lice za make-up. Ne biste imali dobre rezultate kad biste počeli slikati na platnu a da ga prethodno niste pripremili, isto vrijedi i za vaše lice. Upotreba primera jamstvo je da će šminka dulje trajati.

  1. Blazinice uvijek pri ruci

Čim primijetite da vam se lice ili čelo orosilo, izvadite blazinicu i pritisnite je na oznojeno mjesto kako biste upili znoj i spriječili da se on počne cijediti niz lice i sa sobom odnositi make-up.

  1. Umjesto ruža sjajilo

Zaboravite svoj omiljeni ruž dok vrućine ne prođu, a za to vrijeme prednost dajte sjajilu za usne. Sjajila su puno laganija, mekša i lakše se ponovo nanose kad god je to potrebno. Osim toga, sjajilo na usnama izgleda puno bolje po vrućem i sunčanom vremenu nego ruževi, koji djeluju teško i umjetno.

  1. Podloga

Ako baš ne možete bez podloge ni ljeti, onda barem promijenite vrstu podloge koju koristite. Teške podloge nisu prikladne za ljeto pa prednost dajte laganim podlogama koje ne sadrže ulja ili mineralnim podlogama.

Fotografije: Chanel

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like