Prvi anti-age parfem

 

Dvojbe oko toga tko voli kakav miris i koje mu note najbolje odgovaraju uskoro bi mogle postati stvar prošlosti. Jer ako smo zbog iluzije mladosti spremne gladovati, omatati se blatnim oblozima, otrpjeti čupanje obrva ili guljenje kože AHA i inim kiselinama, postoji li žena koja bi frknula nosom na parfem koji je čini mlađom ma kakav bio njegov miris? Naravno da ne, parfem koji bi nas vratio u doba kečkica i napete kože, barem u očima opijenog “njušača” vjerojatno bismo jednoglasno proglasile božanstvenim. Iako zvuči kao san, priča o parfemu koji će nas osloboditi inkvizicijskih tretmana i vratiti nam mladost je stvarna – i zove se Ageless.

Pod tim imenom krije se prvi anti-age parfem u povijesti, a ako je vjerovati obećanjima proizvođača, taj najnoviji izum industrije ljepote trebao bi onoga tko se njime poprska pomladiti za, ni manje ni više, nego osam godina. Parfem je kreirao poznati proizvođač parfema Harvey Prince, u suradnji sa znanstvenicima američkog sveučilišta Rutgers, a za postizanje anti-age učinka u stvaranju tog mirisnog čuda koristili su se principima prirodne biokemije ljudskog tijela.

Lifting učinak

Naime, dokazano je da tijelo s godinama poprima sve intenzivniji miris, a za to su krivi feromoni kojih 40-godišnjakinje imaju dvostruko više od mladih djevojaka i koji se običnim parfemima ne mogu prikriti. Stoga je kreatorima ključan cilj bio pronaći miris koji će asocirati na mladost, a krenuli su od vrlo jednostavne teorije: ako je u cijeloj parfemskoj industriji općepoznato da se miris ruže uvijek povezuje s “gospođama u godinama”, mora postojati i miris koji asocira na mlade djevojke. I otkrili su da takav mirisni lifting učinak izaziva koktel tropskih baznih nota ananasa i manga u kombinaciji s crvenim grejpom. Tako je stvoren Ageless, miris koji njegovi kretaori ponosno nazivaju esencijom mladosti i koji navodno u svakome tko ga osjeti evocira sretne trenutke i lijepe uspomene iz djetinjstva.

Kako miriše mladost

Blagi tropski mirisi ananasa i manga poznati su po tome da izazivaju ugodan osjećaj topline i mladenačke radosti budeći uspomene na dane djetinjstva, senzualne kremaste cvjetne note jasmina i trešnjinog cvijeta odražavaju ukus moderne mlade žene, a antioksidansima bogat šipak i citrus ispunjavaju energijom. Sve u svemu, riječ je o mirisnom koktelu koji pršti mladenačkom svježinom, spontanošću i zaraznom vedrinom te svakim udisajem, čini se, briše pokoju godinicu. Istraživanja su pokazala da muškarci za žene namirisane tim revolucionarnim parfemom vjeruju da su u prosjeku osam godina mlađe! Dakle, želite li se vratiti u dane mladosti i izmamiti more komplimenata, nije vam potreban vremeplov, već samo bočica Agelessa nadohvat ruke.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like