Neretuširane zvijezde Pirellijevog kalendara: Helen Mirren, Robin Wright, Nicole Kidman, Kate Winslet…

Potkraj svake godine modni svijet s nestrpljenjem očekuje novi Pirellijev kalendar koji uvijek iznova iznenadi publiku nekom originalnom idejom. Očekivanja nisu iznevjerena ni ove godine: zvijezde ovogodišnjeg snimanja, poznate svjetske glumice – Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright i Zhang Ziyi – Peteru Lindberghu, slavnom fotografu koji je snimao najnoviji Pirellijev kalendar, pozirale su pristajući da se fotografije ne retuširaju.

pirelli-3

U vrijeme kad i obična privatna Instagram fotka prije objave prolazi bar nekoliko filtera, ovaj je potez, ako ništa drugo, zaintrigirao publiku, to više što je većina ovogodišnjih modela u zrelim godinama. Helen Mirren navršila je 71, Charlotte Rampling 70, Robin Wright 50, Juliane Moore 55, Uma Thurman 46. Penelope Cruz 42, Kate Winslet 41…

– U vrijeme kad se žene u medijima i na društvenim mrežama pokazuju kao oličenje mladosti i savršenstva, mislim da je jako važno podsjetiti da postoji i drukčija ljepota, stvarnija i iskrenija, ljepota koja ti daje slobodu i hrabrost da budeš prava ti – izjavio je fotograf Peter Lindbergh.

pirelli-2

Lindbergh, kojem je ovo četvrti Pirellijev kalendar, dodaje: – Namjera mi je bila pokazati žene na drukčiji način, želio sam ih osloboditi diktata vječne mladosti i savršenstva, ideala besprijekorne ljepote koju nameću mediji.

Čini se da je i te kako u uspio u tome jer, kad gledamo fotografije sa snimanja, ne preostaje nam nego zaključiti da su svi modeli, unatoč neretuširanim fotografijama (ili možda baš zbog toga), zapravo  prekrasni – sa svim svojim godinama, borama i (ne)savršenstvom.

Fotografije: Pirelli Press Image

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like