Spotify stigao u Hrvatsku

Spotify (NYSE: SPOT), najpopularnija svjetska usluga za audio streaming, u Hrvatskoj je dostupna od 15. srpnja. Sa svjetskom zajednicom od više od 286 milijuna slušatelja, uključujući 130 milijuna pretplatnika na globalnoj razini, Spotify će u Hrvatskoj ponuditi najbolje iskustvo slušanja domaće i internacionalne glazbe s više od 50 milijuna pjesama i milijun podcasta. Usluga Spotify dostupna je besplatno ili s nadogradnjom na Spotify Premium, uslugu pretplate koja korisnicima omogućava uživanje u glazbi bez prekidanja oglasima.

Uz ulazak na tržište Hrvatske, Spotify je lansiran na još 12 novih tržišta uključujući Moldaviju, Kazakhstan, Bjelorusiju, Rusiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Hrvatski korisnici mogu nadograditi Spotify Premium za vrhunski Spotify doživljaj za 5,99 eura mjesečno. Premium Family dostupan je za 9,99  eura za do 6 članova obitelji koji žive na istoj adresi. Novi Spotify Premium DUO (7,99 eura) predstavlja pretplatnički paket za dvije osobe (za parove) koji uključuje Duo Mix, automatski ažuriranu playlistukoja kombinira glazbu u kojoj vi i onaj koga volite uživate oboje – pa će sve male nesuglasice oko izbora glazbe biti svedene na minimum.

“Ovo lansiranje otvara bezbroj mogućnosti za gotovo 250 milijuna obožavatelja koji će na Spotifyu moći otkrivati najnoviju glazbu i podcaste iz cijelog svijeta, a glazbenici iz regije moći će dosegnuti veći broj slušatelja i publiku koja je sve povezanija na globalnom nivou,” rekla je Federica Tremolada, generalna direktorica za Spotify za južnu i istočnu Europu. Dodala je i: „Pokretanje na ovih 13 tržišta predstavlja važan trenutak na Spotifyjevom putovanju, osobito zato što nam se pridružuju fanovi i autori na velikim i rastućim glazbenim tržištima poput Hrvatske, gdje streaming raste igdje vidimo veliku priliku za Spotify.”

Sve omiljene karakteristike Spotifyja

Spotify stiže u Hrvatsku s nenadmašnom kombinacijom karakteristika koje su ga učinile najpopularnijom glazbenom aplikacijom na svijetu, s više od 50 milijuna pjesama, 1 milijun podcasta i preko 4 milijarde playlista koje nude najaktualniju hrvatsku i internacionalnu glazbu, najbolje glazbene preporuke, svakodnevno otkrivanje nove glazbe i slobodu reprodukcije na širokom rasponu uređaja kao i integraciju aplikacije s Instagramom, Facebookom, Samsungom, Android TV-om s Google Maps i još mnogo toga.

Prilagođen Hrvatskoj

Spotify oblikuje potpuno novi doživljaj glazbe za hrvatske fanove svježim setom ekskluzivnih opcija:

  • Spotify besplatan za sve: kako biste uživali u iskustvu koje dodaje vrijednost bogatoj hrvatskoj glazbenoj industriji i obogatili svoj glazbeni doživljaj, aplikacija Spotify dostupna je besplatno svima diljem Hrvatske.
  • Lokalizirane glazbene preporuke i opcije otkrivanja: Spotifyjeva glazbena preporuka sada se može prilagoditi Hrvatskoj tako da lokalni korisnici mogu uživati u personaliziranim mogućnostima otkrivanja uključujući Daily Mix(do šest individualnih playlista koje kombiniraju vaše omiljene pjesme s novim pjesmama za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti), Release Radar (personalizirana playlista novih pjesama temeljena na izvođačima koje najviše pratite i slušate, a ažurira se svakog petka) i Discover Weekly (playlista sastavljena na temelju osobnih navika slušanja).
  • Podcasti: na Spotifyju korisnici mogu streamati ili preuzimati epizode podcasta na Android i iOS, radnu površinu, putem igraćih konzola, automobila, televizora, pametnih zvučnika ili bilo čega drugog što koriste za slušanje glazbe.
  • Spotify za umjetnike: platforma nudi alate koji umjetnicima pomažu u praćenju statistika u stvarnom vremenu vezanih uz nova izdanja, boljem razumijevanju publike te snažnijem povezivanju s fanovima i vođenju poslovanja.
  • Spotify za Podcastere budući da se ljudi prijavljuju i slušaju svaki dan, Spotify daje pregled tko su slušatelji, koje podcaste najviše streamaju pa čak i koju glazbu vole – podatke koji mogu pomoći kreativcima da planiraju buduće epizode ili privuku sponzore.
  • Aktiviranje opcije Instagram music: sada će korisnici Instagrama u Hrvatskoj moći aktivirati dugo očekivanu značajku Instagram music stories koja omogućuje dijeljenje pjesama, albuma i playlista u Instagram pričama.

Lansiranjem Spotifyja u Hrvatskoj i ulaskom na 12 dodatnih tržišta ukupni broj tržišta Spotifyja raste na 92.

Da biste uživali u glazbi baš onako kako vi želite, preuzmite aplikaciju Spotify već danas putem trgovine Android ili iOS ili posjetite www.spotify.com/hr.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like