Predstava Susret 7. veljače u Teatru Exit

Nakon kraće stanke predstava Susret vraća se na daske Teatra Exit. Prema riječima autorice i redateljice Nine Mitrović, Susret je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju. I pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: Što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav?

Susret je 2009. nagrađen nagradom za dramsko djelo Marin Držić. Izveden je 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom narodnom gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera.

Nina Mitrović (Slavonski Brod, 1978.) nagrađivana je dramska spisateljica. Autorica je brojnih drama koje uključuju Komšiluk naglavačke i Kad se mi mrtvi pokoljemo, obje nagrađene Zlatnim smijehom za najbolji tekst na Danima satire 2003. i 2005. Njezina drama Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti nagrađena je Marulom za najbolji izvedeni tekst na Marulićevim danima 2007. te je bila nominirana za nagradu Nova Drama na Berliner Festspiele, Theatertreffen Stuckemarkt 2005.

Njezina su djela izvedena u nacionalnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te u teatrima u Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Finskoj, Slovačkoj i Češkoj. Drame su joj predstavljene na međunarodnim festivalima, uključujući Internacionalni kazališni festival u Sibiu i Playwright’s Week u New Yorku.

Njezini su radovi prevedeni na deset jezika te objavljeni u međunarodnim antologijama i časopisima. Autorica je knjiga Komšiluk naglavačke i Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti (Adamić, Rijeka 2006.) i Drame (Hrvatski centar ITI, Zagreb, 2016.).

Tekst i režija: Nina Mitrović

Igraju: Siniša Popović i Filip Križan

NAGRADE:

  1. MARULIĆEVI DANI, 2019. // Siniši Popoviću dodijeljena je nagrada najbolje glumačko ostvarenje prema ocjeni žirija čitatelja Slobodne Dalmacije
  2. FESTIVAL GLUMCA, 2019. // Nagrada Fabijan Šovagović Siniši Popoviću za ulogu oca u predstavi Susret; Nagrada Fabijan Šovagović Filipu Križanu za ulogu sina u predstavi Susret
  3. SPLITSKO LJETO, 2019. // Nagrada Judita za najbolje umjetničko ostvarenje predstavi Susret

Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT i na www.ulaznice.hr

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like