MY UV PATCH: zaštita od sunca povezana s mobilnim telefonom

U okviru svoje predanosti u sprečavanju kožnih bolesti zbog djelovanja UV-zraka i u borbi protiv raka kože, La Roche-Posay je predstavio prvu povezanu rastezljivu i nosivu naljepnicu MY UV PATCH.  UV naljepnica, tanja od debljine vlasi, rastezljivi je senzor za kožu. Oblikovana je za praćenje izloženosti kože UV zrakama te je povezana s mobilnim telefonom koji korisnika obavještava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca.

Na temelju 30 godina stručnog znanja na području zašite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i potiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj marke jest osigurati najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios. Nakon lansiranja internetske platforme Skinchecker i kampanje za poticanje ljude diljem svijeta na provjeravanje svojih madeža, ove je godine La Roche-Posay učinio korak naprijed i predstavio prvi rastezljivi senzor za kožu, takozvani »moja UV naljepnica«.

Naljepnica ima oblik prozirnog flastera koji je rastezljiv i prilijepi se neposredno na bilo koje područje kože. Njegova površina mjeri otprilike jedan kvadratni centimetar, dok mu je debljina 50 mikrometara, što znači polovica prosječne debljine vlasi. Naljepnica  sadrži foto-osjetljiva bojila koja se prilagođavaju osnovnom tenu kože i mijenjaju boju kada su izloženi UV zrakama, pri čemu označavaju različite stupnjeve izloženosti suncu.

Ova se potpuno nova tehnologija pojavila u vrijeme kada je izloženost suncu veliki zdravstveni problem, pri čemu 90 posto nemelanomskih rakova kože povezujemo s izloženošću ultraljubičastom (UV) zračenju sunca*, koji također pripisujemo poteškoćama pigmentacije kože i foto-starenja. U okviru studije koju je IPSOS proveo 2015. godine, La Roche-Posay je utvrdio da, unatoč činjenici da 88% populacije diljem svijeta prepoznaje opasnosti izloženosti suncu bez zaštite, čak 4 od 10 osoba ne razmišlja o upotrebi proizvoda za zaštitu od sunca kada nisu na odmoru.

Korisnici koji će isprobati naljepnicu MY UV PATCH morat će ponajprije slikati naljepnicu i preuzeti mobilnu aplikaciju MY UV PATCH koja, tijekom višednevne uporabe, analizira različite foto-osjetljive kvadratiće bojila, odredivši količinu izloženosti UV zrakama koju je korisnik primio. Time potiče odgovorno ponašanje na suncu. Prilikom uporabe naljepnice i aplikacije, svakako je preporučena odgovarajuća zaštita od sunca, stoga je MY UV PATCH u prodaji s odabranim proizvodima Anthelios za odrasle i djecu:

 • ANTHELIOS XL SPF 50 osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i tijelo (PPD 34) i sadrži sustav filtara MEXOPLEX®, posebno namijenjen koži koja je osjetljiva na sunce. Nudi visoku učinkovitost protiv UVB- i UVA-zraka u minimalističkoj formuli koju koža vrlo dobro podnosi. Učinkovitost potvrđuju 24 kliničke studije.
 • ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS SPF 50 mlijeko ima vrlo visoku, foto-stabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra i jamči optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (strožu od europskih preporuka) zahvaljujući patentiranom sustavu filtara u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay, koja djeluje smirujuće i antioksidantno. Osjetljiva dječja koža je zaštićena od opeklina i oštećenja stanica zbog utjecaja UV zraka.
3 koraka koja La Roche-Posay preporučuje za zaštitu vaše kože

Postoje tri osnovna koraka za zaštitu kože od štetnih utjecaja sunčevih zraka: zaštita kože kremom sa zaštitnim faktorom, redovito provjeravanje madeža i promjena navika, sukladno načelima odgovornog ponašanja na suncu.

 1. ZAŠTITITE svoju kožu proizvodima ANTHELIOS
 • [XL]-PROTECT™ – Nova zaštitna tehnologija. Ne samo protiv UV-zraka, već i protiv onečišćenja u zraku.
 • Nova i poboljšana tekstura te miris potiču češću uporabu.
 1. PROVJERAVAJTE redovito madeže metodom ABCDE
 • Više od 30 milijuna skincheckeraa diljem svijeta, broj koji se iz dana u dan povećava.
 • Video snimak za pozivanje u poduzimanju mjera, usredotočen na podizanje svijesti o pravilnom izvođenju samo-pregledavanja kože.
 1. ODGOVORNO PONAŠANJE na suncu svaki dan s naljepnicom MY UV PATCH
 • Prva povezana rastezljiva tehnologija.
 • Za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju na suncu.
prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like