Izgledajte dobro i u teretani dok naporno vježbate

Naravno, idete na fitness zato da se razgibate i održite tijelo u dobroj formi, a ne da biste nekoga zavodili i razmišljali o svojoj frizuri. No, s druge strane, nikada ne znate tko bi se zanimljiv mogao naći na spravi do vas, a onda biste ipak mogli poželjeti da izgledate zgodno i privlačno, makar bili i okupani znojem. Zbog toga vam savjetujemo kako možete biti nenametljivo lijepi dok vježbate. Naglasak je na nenametljivom, jer pretjerana nakićenost za vrijeme sportskih aktivnosti ne izgleda lijepo već smiješno.

Istaknite obline, ali diskretno

Sportski grudnjak služi da grudi drži “na okupu”, jer ako se ljuljaju na sve strane dok vi skakućete i vježbate, to niti je lijep prizor niti je ugodno (može čak biti i bolno). Uloga sportskog grudnjaka je da pridržava i malo stisne grudi, a ne da ih učini posve nevidljivima. Odaberite sportski grudnjak svijetle ili jarke, upadljive boje kako biste na diskretan, zavodljiv način privukli pažnju na gornji dio tijela.

Sakrijte tragove gaćica

Lijepo je vidjeti dio trbuha, naročito ako su trbušni mišići savršeno napeti i oblikovani, no ono što nikako nije lijepo jesu rubovi gaćica koji izviruju ili se naziru ispod tajica ili sportskih hlača. Stoga su za vježbanje najbolji izbor tange, i to što manje i tanje, tako da se ne vide niti ispod najužih tajica. Istovremeno trebaju biti mekane i udobne tako da vas ne žuljaju dok vježbate.

Kamuflirajte kritične zone

Top koji se lagano širi i leluja u području oko struka vrlo je moćna kamuflaža za kritični dio tijela mnogih žena. Sakrit će nezgodnu izbočinu trbušćića, a ako odaberete malo dužu varijantu, nalik na tuniku, možete uspješno kamuflirati i preveliku stražnjicu i bedra. Još jedna dobra ideja je odabrati top s upadljivom slikom ili bojom u gornjem dijelu jer ćete i na taj način uspješno skrenuti poglede s nezgodnih dijelova.

“Produžite” noge

Šarene tenisice izgledaju slatko i simpatično, ali ako želite da vam noge izgledaju vitko, najbolji izbor su crne tajice u kombinaciji s crnim tenisicama. Na taj način stvorit ćete diskretnu, neprekinutu liniju od bokova do tla, što će vizualno stvoriti dojam izduženijih nogu. Bijele ili općenito svijetle tenisice sijeku tu liniju i noge čine zdepastima.

Dress code: uske crne tajice

Kod fitnessa i drugih sportskih aktivnosti, uske crne tajice su pandan maloj crnoj haljini kad je riječ o večernjim izlascima. Crne tajice postoje u svim mogućim veličinama i oblicima, a pri odabiru cilj mora biti naglašavanje najužeg dijela vaših nogu. To je obično područje odmah ispod koljena i iznad najšireg dijela lista. No, ako ste visoki, vaše proporcije najbolje će uravnotežiti tajice dužine do koljena. Ako su vam bedra i listovi podjednake debljine, najbolje je da odaberete tzv. boot cut verziju, koja se sužava u području koljena i zatim lagano širi u području zglobova. Imajte na umu da crna boja i stražnjicu čini vizualno manjom.

Razigrajte se bojama na glavi

Kako biste spriječili da vam znoj curi niz lice i cijedi se u oči, oko rubne linije kose stavite pamučnu ili elastičnu traku za kosu. Nemojte traku stavljati preko kose jer će vam, nakon znojenja, ostati duboka udubina na tom mjestu na kosi. Odabirom odgovarajuće boje možete naglasiti ton kože: hladne boje (plava, zelena i purpurna) odgovaraju osobama svijetle kože, a tople boje (crvena, žuta i narančasta) onima maslinaste i tamne kože.

Lice mora biti čisto

Stručnjaci kažu da je, za učinkovito sprečavanje pojave prištića, važnije kako pripremite kožu prije vježbanja nego kako je čistite poslije vježbanja. Prije treninga lice očistite vlažnom maramicom i, ako možete, suzdržite se od nošenja šminke tijekom treninga, jer vježbanje s make upom može zatvoriti pore i spriječiti normalno lučenje loja i disanje kože. Želite li prikriti sitne nedostatke ili matirati lice, a da ne potaknete stvaranje prištića, na T zonu lica nanesite tonirani mineralni puder.

Mrvica make upa je dopuštena

Kao što smo rekli, debeli sloj šminke zaista nije poželjan za vrijeme vježbanja i znojenja, no ako želite samo mali dašak boje na licu, za to će vam biti dovoljan balzam za usne i maskara. Na usnice nanesite balzam u prirodnoj boji usnica tako da im date samo malo sjaja, a da i dalje izgledaju prirodno. I što je najvažnije, da ne budu suhe, što se često događa za vrijeme intenzivnog vježbanja. Za trepavice odaberite vodootpornu maskaru i nanesite je u samo jednom sloju.

Seksi i praktična frizura

Takozvani wet look idealan je izbor upravo za sportske aktivnosti. Na kosu od korijena do vrhova nanesite regenerator koji se ne ispire i zatim kosu dobro zategnite u konjski rep. Takva frizura izgleda zavodljivo na svakom tipu kose, a uz to je i praktična.

Fotografije: Shutterstock

 

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like