Almagea® Krill Oil Cardio+, dodatak prehrani za zdravlje srca i kože

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svjetskog dana srca, iako o srcu, kao jednom od najvažnijih organa u našem organizmu, brigu treba voditi kontinuirano. Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u svijetu, no znanstvenim istraživanjima je utvrđeno kako se određeni čimbenici rizika mogu prevenirati prehrambenim intervencijama. Znanstvena istraživanja potvrđuju sve više dokaza o blagotvornosti mediteranske prehrane koja obiluje „zdravim“ masnoćama, među koje se ubrajaju omega-3 masne kiseline.

Omega-3 masne kiseline imaju snažno protuupalno djelovanje i igraju ključnu ulogu u funkciji mozga, normalnom rastu i razvoju te mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti. Zabilježeno je kako unos omega-3 masnih kiselina utječe na krvni tlak i razinu triglicerida u krvi te regulira srčane aritmije.

Unos dovoljne količine potrebnih omega-3 masnih kiselina teško je postići prehranom, stoga su razvijeni  lijekovi/dodaci prehani, koji su uključeni i u preporuke Europskog i Američkih kardioloških udruženja za liječenje srčanih bolesnika.

U posljednje vrijeme osobito se ističe korist omega-3 proizvedenog iz posebne vrste račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu. Njegove prednosti su velika količina omega-3 masnih kiselina u za organizam najpovoljnijoj formi, dodatni antioksidans astaksantin, te manja prisutnost teških metala koje u sve većoj količini nalazimo u ribama, kao i dostupnost.  Norveški su znanstvenici zaključili kako ulje račića krilla pokazuje blagotvorne učinke kod stanja poput pretilosti, depresije, srčanog udara, reumatoidnog artritisa, ulceroznog kolitisa i mnogih drugih.

Ulje račić krila bogato je astaksantinom, a u Almagea KRILL OIL CARDIO+ formulaciji dodatno je obogaćeno vitaminom E i selenom koji štite stanice od oksidacijskog stresa.

Almagea KRILL OIL CARDIO+  je dodatak prehrani koji sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, izuzetne čistoće, prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom.  Proizvod dolazi  u Licaps® celuloznim (biljnim) kapsulama koje omogućuju lakšu i učinkovitiju apsorpciju te štite od neugodnog “ribljeg” miris, okusa, kao i pojave refluksa.

Almagea KRILL OIL CARDIO+   preporučuje se preventivno za zaštitu srca i krvnih žila, te nakon preboljenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija. Budući da omega-3 masne kiseline imaju širok raspon djelovanja, poglavito protuupalno, preporučuju se u prevenciji, ali i kao nadopuna prehrani modernih ljudi koja je danas često manjkava omega-3 masnim kiselinama.

Preporučuje se uzimati 1-2 kapsule Almagea KRILL OIL CARDIO+ s dosta tekućine, uz obrok.  Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula s 500mg ulja krila. Cijena u svim ljekarnama je 174,60 kn.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like