Čudesno topi kilograme! Grejp dijeta

Dijeta u pravi trenutak! Bogat vitaminima i biološkim aktivnim tvarima, grejp topi zimske kilograme i brzo vas dovodi u top formu za toplije dane. Znanstvenici su u grejpu dosad otkrili više od 80 dragocjenih sastojaka, a brojne međunarodne studije dokazale su koliko svestrano to citrusno voće pomaže i pri mršavljenju.

Japan: miris smanjuje apetit

Laboratorijsko istraživanje provedeno na Sveučilištu u Osaki pokazalo je da se udisanjem mirisa grejpa – tri puta tjedno po 15 minuta – smanjuju apetit i tjelesna težina. Aroma grejpa djeluje izravno na neurotransmitere u mozgu važne za vitku liniju, koči proizvodnju grelina, hormona gladi, i potiče sagorijevanje masti.

Kako primijeniti: Na vlažnu krpicu nanesite tri kapi čistog eteričnog ulja grejpa i istrljajte zglobove ruku i nogu.

Brza pomoć: Kap ulja nanesite na papirnatu maramicu i duboko udahnite i izdahnite ili izravno udišite iz bočice.

Koreja: masažom do vitke linije

Može li se masnoća stvarno istopiti masažom? Da, tvrde južnokorejski znanstvenici koji su proveli sljedeći test: pet dana u tjednu, dvaput dnevno, grupi ispitanika masirao se trbuh mješavinom grejpa i ulja. Nakon šest tjedana imali su manju količinu potkožnog masnog tkiva i manji obujam trbuha nego članovi kontrolne grupe koja nije podvrgnuta masaži.

Priprema ulja za masažu: U malu bočicu ulijte 60 ml čistog bademova ulja te po po 5 kapi ulja grejpa, limuna i čempresa. Dobro protresite. Za masiranje nanesite na jagodice prstiju malo ulja i izmasirajte kružnim pokretima cijeli trbuh, počevši od pupka prema van.

SAD: sok razgrađuje mast

Liječnici iz kalifonijskog San Diega zatražili su od ispitanika da prije svakog obroka jedu grejp. Jedna je grupa morala pojesti pola grejpa, a druga popiti 150 ml svježe iscijeđenog soka. Nakon dvanaest tjedana članovi obje grupe izgubili su između 1,5 i 4,5 kilograma – iako nisu mijenjali prehranu. Više je objašnjenja za to: naringin, bioflavanoid koji grejpu daje gorak okus, potiče probavu i izmjenu tvari. Bogat sadržaj vitamina C (41 mg na 100 g) pojačava među ostalim i sagorijevanje masti. Pektini, balastne tvari, uravnotežuju razinu šećera u krvi, a u crijevima upijaju štetne tvari.

Brzi napitak protiv kilograma

Sudionici američkog istraživanja dokazali su koliko je jednostavan trik s grejpom za gubitak kilograma. Želite li smršavjeti, krenite njihovim stopama. Ne mijenjajte prehranu, ali pola sata prije svakoga glavnog obroka popijte malu čašu (150 ml) soka od grejpa bez dodanog šećera ili pojedite pola grejpa.

Posavjetujte se s liječnikom

Ako uzimate lijekove, upitajte svog liječnika mogu li sastojci grejpa pojačati prijelaz aktivnih tvari lijeka u krv i na taj način stvoriti opasne koncentracije.

Dodatni trikovi
  • Za poticanje sagorijevanja masti: Prije obroka pojedite jedan grejp ili ga iscijedite i popijte kao sok.
  • Sok vam je previše gorak ili kiseo? U tom slučaju počnite s blažom inačicom napitka: pomiješajte 100 ml soka od grejpa sa 50 ml soka od mrkve i dolijevajte mineralnu vodu dok ne postignete koncentraciju koja vam odgovara okusom. Potom postpuno smanjujte udjele mrkve i vode.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like