Najbolje vrijeme za vođenje ljubavi…

Za sve postoji mjesto i vrijeme, pa i za seks, a ako se žene pitaju, pravi trenutak mogao bi biti subota oko 11 sati navečer. Evo i zašto…

Rezultati nedavno provedenog istraživanja koje se bavilo pitanjem ženskog libida pokazalo je da su žene za seks najzainteresiranije u kasnim večernjim satima, naročito subotom.

Iako su žene koje su sudjelovale u anketi uglavnom izjavljivale da su zadovoljne svojim seksualnim životom, ipak su priznale da je sve teže naći vremena i volje za seks, nakon što se izbore sa svim obavezama u toku dana.

U istraživanju je sudjelovalo 1.000 ispitanica, a psiholozi i liječnici koji su analizirali odgovore, kažu da je dobro što su žene uglavnom zadovoljne seksom.

Proturječna istraživanja

Ipak, rezultati ove ankete ne poklapaju se sa ranijim nalazima istraživanja koje je provela Londonska škola ekonomije, kada je utvrđeno da je najbolje vrijeme za seks – četvrtak ujutro. Znanstvenici su zaključili da je nivo koritizola koji stimulira lučenje hormona koji bude želju za seksom tada najviši.

Ranije studije pokazale su i da je nivo testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena pet puta viši ujutro nego kasnije tijekom dana.

Izgleda da i ovdje vrijedi ona stara “sto ljudi sto ćudi”… najbolje vrijeme za seks je onda kad ste oboje raspoloženi za to.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like