Više gledamo u mobitel nego u voljenu osobu

Anketa koju je provela kompanija za prodaju mobilnih telefona O2, dala je neočekivane rezultate – više vremena provodimo u virtualnom svijetu nego u odnosu sa osobama iz neposrednog okruženja, čak i sa voljenom osobom.

To se objašnjava mogućnošću obavljanja velikog broja aktivnosti putem smartfona, kao što su surfanje internetom (24 minute), aktivnosti na društvenim mrežama (16 minuta) slušanje glazbe (15 minuta). Tu su još i igrice (13 minuta), telefoniranje (11 minuta) i slanje SMS poruka i mejlova (devet minuta).

Pametni telefoni su zamijenili mnoge druge aparate koje smo do sada koristili – kompjutore, glazbene uređaje, televizore… zbog čega ih sada koristimo više nego inače.

Na primjer, čak 57 posto ispitanika više ne koristi budilicu, već mobilni telefon. Isto vrijedi i za ručni sat, koji se sada više nosi kao modni detalj nego kao sredsto za mjerenje vremena. Umjesto fotoaparata sada se 46 posto sudionika ankete fotografira mobilnim telefonom.

Ispitivanje je obuhvatilo 2.000 odraslih osoba, a rezultati su zaista iznenađujući.

Pametni telefoni nam, sudeći po rezultatima ankete, postaju i sve draži, s obzirom na to da u njih gledamo više nego u naše najdraže – prosječan korisnik mobilnog telefona tijekom dana provede 119 minuta gledajući u ekran svog smartfona, dok u voljenu osobu gleda tek 97 minuta.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like