Znakovi koji vas odaju: kako prepoznati sretnu vezu?

Nažalost, savršen princ iz snova ne postoji, ali to ne znači da u ljubavi ne možete biti sretni. Kako ćete prepoznati je li vaša veza dobra i skladna?

Već od  ranog djetinjstva mnoge djevojčice maštaju o tome kako će upoznati princa na bijelom konju i vjenčanjem iz snova okruniti svoju ljubav. S godinama ta se savršena slika polako rasplinjava i ustupa mjesto stvarnosti. Nitko nije savršen, pogotovo ne muškarci. Usprkos tome  još se uvijek uspijevamo besmrtno zaljubiti, živjeti s partnerovim manama i biti sretni. Kako možete prepoznati da ste u sretnoj vezi? Otkrivamo vam sedam znakova da jeste!

  1. Mislite jedno na drugo

Poruka na ogledalu, jutranja kava ili večera koju vam je partner pripremio nakon dugog dana – ako  muškarac i takvim sitnicama stalno misli na vas, to može biti jedino prava ljubav.

  1. Bez pritiska

Tko je u sretnoj vezi ne mora biti zajedno 24 sata dnevno. On može mirne duše izaći s prijateljima i gledati nogomet, dok se vi nalazite s prijateljicama ili posve opušteni provedete večer pred televizorom i lakirate nokte. Ako su obje strane u svojim odvojenim aktivnostima opuštene i međusobno si iskreno žele dobru zabavu, tad je veza ozbiljna, čvrsta i sretna.

  1. Svađa nije katastrofa

Mnoge veze u kojima ima nesuglasica brzo se nađu u opasnosti: jedna svađa i već se budi sumnja u partnerovu ljubav! Tko je stvarno sretan, ostaje opušten usprkos prepirci i razmimoilaženja u mišljenju i ne strahuje da će time izgubiti partnera.

  1. Čarobni trenuci

Sretnima nas čine sitnice u životu. To vrijedi i u ljubavnoj vezi. Trenuci dok sjedite zagrljeni na trosjedu, gledate televiziju i u jednom času isto pomislite dragocjen su i neporeciv dokaz da ste sretni baš kao što to pokazuju i dubok pogled, nježan dodir ili topli zagrljaj.

  1. Ne morate se promijeniti

Svoje čarape ostavlja na podu, a pastu za zube otvorenu, moda ga apsolutno ne zanima. Vi obožavate odlaske u shopping, ali ste u kuhanju prava neznalica. U nekim vezama sve to dovodi do brojnih svađa. Problem: oboje žele promijeniti onog drugog. Međutim, tko je stvarno sretan u svojoj vezi prihvaća partnera kakav je – i ne pokušava ga promijeniti. Jer nitko nije savršen!

  1. Postojanost

Naravno, u svakoj vezi ima uspona i padova, Međutim, tajna sretne veze je postojanost. Ma kakva da vas sudbina zadesi, glavno da je partner uz vas i daje vam bezrezervnu podršku. No, ne traži se samo rame na koje se osloniti, partner treba biti i najbolji prijatelj i ljubavnik.

  1. Seks postaje najljepša sporedna stvar

Što ste dulje u nekoj vezi, to se više mijenjaju prioriteti. Na početku je seks bio jako visoko na vašem rasporedu. Uživali ste u zajedničkom vremenu u krevetu i niste mogli držati ruke podalje jedno od drugog. S vremenom ta strast jenjava što mnogi smatraju znakom za uzbunu. Međutim, seks nije sve! U sretnoj vezi jednako su važni i povjerenje, ljubav, iste vrijednosti i pogled u istom smjeru. Ako se partneri oko toga slažu, pred njima je sretna zajednička budućnost.

Fotografija: About time press photo

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like