Vrijeme je da prebolite staru ljubav

Poslije prekida nemojte se zatvoriti u kuću i “hraniti” tugu ogromnim količinama hrane, već se suočite s činjenicom da ste sami i radosno uplovite u svoj novi svijet.

Daleko od ekrana, daleko od srca

U stanju u kojem ste, najmanje vam je potrebno gledati nove fotke bivšeg partnera i čitate statuse, čak i ako su beznačajni. Ne želite da vas bilo što podsjeća na okončanu vezu, zato “sakrijte” njegov, odnosno njezin profil na svim socijalnim mrežama.

Olakšajte dušu

Istraživanja su pokazala da razgovori o osjećajima pomažu da se olakšaju bijes i tuga, zato okupite svoje društvo na veliki trač party. Samo pazite – mnogo priče o prekidu uz još više alkohola dovest će do nekontroliranog poriva da u tri ujutro ipak pošaljete poruku na dobro poznati broj. Povjerite zato svoj mobitel nekom u kog imate povjerenja i zamolite da ga sakrije dok ste “pod gasom”.

Učinite nešto što druga strana nikada ne bi

Gospodin ne voli začinjenu hranu? Idite u restoran koji on ne podnosi i u koji nikada nije htio izaći i naručite najljuće jelo koje imaju. Gospođica mrzi kino? Otiđite sa frendom na premijeru novog filmskog hita.

Osvježite svoj izgled

Dok ste u postraskidnom emotivnom stanju, najbolje je ne mijenjati drastično svoj izgled, jer ćete to vjerojatno kasnije požaliti. Ali male promjene i rekreacija učinit će da se osjećate spremnije na novi život.

Postavite sebi cilj

Sigurno postoji nešto što ste oduvijek željeli probati, a nikad niste imali vremena. Bilo da je to sviranje instrumenta, učenje jezika ili kuhanje, posvetite se tome – to će biti vaš novi fokus koji nema nikakve veze sa bivšim partnerom odnosno partnericom.

Flertajte

Ne morate se vratiti u igru prije nego što osjetite da ste zaista spremni, ali nije dobro ni da se zatvorite u karantenu. Izlazite što češće, flertajte sa simpatičnim osobama iz okoline. Ne dozvolite svojoj seksualnoj strani da izađe iz forme – i njoj je potrebna vježba.

Fotografije: The Break-up

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like