Vaša veza je stvarno dobra ako…

O tome koji to znakovi pokazuju da ste u toksičnoj vezi, da veza ide prema prekidu ili da vas partner više ne voli, vjerojatno ste već čitali. S druge strane, manje se piše o onoj drugoj strani, odnosno stvarima koje pokazuju da ste u sretnoj, stabilnoj vezi koja je dobra za vas.

Evo prilike da saznate više o tome, kako ne biste propustili svoju priliku da budete sretni!

Osjećate se bolje kada ste s partnerom

Ne možete da se ne nasmijete kada ugledate svog partnera, kada vam poklanja svoju pažnju ili dok razgovarate? Jednostavno se pored nje/ga osjećate važno i posebno.

Te naizgled male stvari su važne, a dobar znak je i ako imate više samopouzdanja kada ste s partnerom. Ili, ako vam je jednostavno lakše kada nakon lošeg dana provedete vrijeme s partnerom, ako su vam i neke dosadne stvari i aktivnosti s njim/njom zanimljive.

Možete razgovarati o svemu

To je možda i najveće zeleno svijetlo koje pokazuje da je vaša veza stabilna, da imate sjajnu komunikaciju i općenito, da je vaš odnos iskren i da ide u dobrom smjeru. Ukoliko vam je sasvim ugodno da s partnerom podijelite svoje brige, strahove i probleme, vjerojatno imate jaku vezu.

Jako je važno da možete otvoreno razgovarati o tome želite li djecu ili ne, da li se bojite dugoročne veze, kako svatko od vas vidi vezu, i slično.

Svađate se, ali uvijek riješite problem

Svađe su sasvim normalan dio svake veze, a postaju problem samo onda kada iz tih svađa ne izađe nikakvo rješenje. Ako se oboje ponašate kao dvije zrele, odrasle osobe i možete riješiti svaki problem, uz svađu, ali bez vrijeđanja i slično, onda vaš odnos stvarno ima potencijal potrajati.

Osjećate se voljeno i cijenjeno

Partner bi trebalo da vam, barem povremeno, pokazuje koliko vas voli i cijeni, a ne da vam to samo govori. Naravno, nema ništa loše u tome da vam kaže volim te, ali djela zaista govore više od riječi.

Ako je vaša veza stabilna i zdrava, ne bi vam se trebale javljati misli poput toga: voli li me. Opet, OK je da vam se ponekad i javi ta sumnja, ako imate loš dan, recimo, sve dok se javlja rijetko.

Dijelite iste životne vrijednosti

Definitivno je zeleno svijetlo to što želite iste stvari u životu. Na primjer, oboje želite brak ili želite djecu u nekom trenutku. S druge strane, ako partner ima potpuno drukčiji sustav vrijednosti od vašeg, razmislite koliko su vam te vaše vrijednosti važne. Žrtvovanje vlastitih vrijednosti može se pretvoriti u katastrofu, a veza lako može postati toksična.

Zato, ako želite ozbiljnu i sretnu vezu, koja ima potencijal potrajati, jako je važno da dijelite iste vrijednosti.

Fotografije: One Day

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like