Stvari o vezi koje morate znati, a nitko vam ih neće reći

Kada uđete u novu vezu, ponašat ćete se potpuno drugačije nego u prethodnoj, pokušavajući ne raditi one stvari koje su bivšem partneru smetale, tvrde psiholozi. Po njihovom mišljenju, ukoliko vam je u prošloj vezi predbacivano kako šaljete previše poruka, često zovete, gušite, u novoj vezi pokušat ćete malo smiriti sa svakodnevnim pozivima.

Uvijek jedno pokušava kontrolirati vezu

Tako se, na primjer, muškarci žale da ne mogu nigdje otići bez partneričinog znanja. S druge strane, dame kukaju kako njihovim partnerima smeta što previše vremena provode s prijateljicama. Dakle, bez obzira na to koliko pokušavate ugoditi jedno drugom, partner će se često žaliti kako je uvijek sve po tvom i kako radite samo ono što vi želite.

Ne možete se družiti baš s kim god poželite

Iako većina ljudi misli: Mogu se družiti s kim hoću, nitko mi to neće zabraniti, i nije riječ o zabrani. Naime, ukoliko želite održavati svoju vezu, najvjerojatnije je da nećete neprestano visiti s bivšim ljubavima ili seks partnerima, bez obzira na to što ste sada super prijatelji.

Francuska izreka kaže: U vezi uvijek postoji onaj tko ljubi i onaj tko okreće obraz. Dakle, jedno od partnera uvijek voli više. Stručnjaci tvrde da u svakoj ljubavnoj vezi, bilo da je to kratka, neozbiljna afera ili zaista ozbiljna veza, jedan od partnera ulaže više truda u uspjeh veze, ali se i više emocionalno daje. Oni objašnjavaju da se to može vidjeti kada promatrate nečiju vezu, ali da u vlastitoj vezi stvari često postaju maglovite, pa to nije tako očigledno.

Ukoliko u bilo kojem trenutku prije početka veze, tijekom svađe ili nakon prekida povedete razgovor o tome kako ste samo prijatelji, znajte da nije tako! Prijatelji jednostavno nemaju potrebu naglasiti da su u prijateljskom odnosu, što znači da među vama postoje iskrice.

Ipak, ne dajte da vas ove muke obeshrabre! Ljubav i veze donose nevolje i nije uvijek sve lako i idealno, ali je svakako vrijedno truda.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like