Pitali smo muškarce: kakva mora biti idealna žena (i ne, neće vam se svidjeti)

Inteligentan, duhovit, osjećajan, po mogućnosti bogat. U ta četiri pridjeva može se sažeti opis idealnog muškarca. Ako je uz to i lijep, još bolje! No, fizički izgled je samo sporedna osobina. Posjeduje li još neke vrline, je li proćelav ili ima trbuščić, malo je važno. Privlačnost muškarca više je rezultat njegove osobnosti nego fizičkog izgleda. A kakva bi trebala biti idealna žena? S njegovog stajališta, a ne s vašeg. Naravno, senzualna. Za njega je to osnovna karakteristika. A ostale poželjne karakteristike? Evo kakve nas žele (mala napomena: ovo što slijedi nije naš stav niti ga podržavamo – sve su spomenute opise izgovorili muškarci):

Zaobljene: pomirite se s trbuščićem

Poznate glumice i televizijske zvijezde nisu bez razloga dale povećati grudi. Muškarci, naime, vole žene s raskošnim oblinama. To što raskoš nije u grudima, već u bokovima ili stražnjici, njima nije važno. Opsjednutost mršavošću je u potpunosti ženska izmišljotina. To znači da, ako se prisiljavate na stroge dijete kako bi njemu bili privlačniji, griješite već u samom startu. Žene koje su kost i koža većini muškaraca se ne sviđaju. Ono što vi smatrate neestetskim naslagama, za njega je mekoća u koju voli utonuti. A celulit? Već godinama pokušava shvatiti što je to…

Gurmanke: dosta je odricanja!

On ne podnosi žene koje su vječno na dijeti. Nezainteresiranost za hranu ili suzdržavanje zbog straha od debljanja označava općenito stav prema životu s kojim se on ne slaže. Znači uskraćivanje užitaka koje pruža život, sputanost i nesposobnost potpunog opuštanja. A da ne govorimo da apetit za stolom često ide ruku pod ruku s onim u krevetu, pa tako osobe koje malo jedu obično nisu bog zna što niti u seksu. Osim toga, budimo iskreni, deprimirajuće je jesti s nekim tko, dok se vi prejedate, premeće pire po tanjuru, ne jedući.

Samouvjerene, ali ne previše

Ako ste otvoreni i komunikativni, sigurno nećete proći nezapaženo: to su osobine koje ostavljaju dojam na suprotni spol. No, kad postanete ozbiljan par, stvari se mijenjaju. Previše slobodna partnerica, ona koja zna što želi, koja vodi glavnu riječ u razgovorima, koja je uvijek u prvom planu, može postati smetnja. Ako i on po svojoj prirodi voli biti u centru pažnje, vi mu sa svojim ponašanjem predstavljate konkurenciju. Ako ste pak suzdržani i povučeni, s vremenom se može početi osjećati frustriranim, nesigurnim i nervoznim u vašem društvu. Muškarci oduvijek žele imati dominantnu ulogu u vezi i možda je baš to razlog zašto, na kraju, ipak uvijek ožene podložne i poslušne djevojke…

Tolerantne: ne durite se!

Je li moguće da svaki put kad se svađate vi morate secirati problem do najmanjih detalja: te zašto, te kako…. Nemojte sve tako ozbiljno shvaćati i naučite umjetnost življenja s lakoćom. Izvlačenje na površinu detalja iz posljednjih deset godina vaše veze, svaki put kad raspravljate čak i o najbanalnijim problemima je nešto što ga izluđuje. Naravno, objektivno ste vi u pravu, a on se uporno pravi da ne razumije o čemu govorite, ali rezultat je uvijek isti: vi ispadate naporni! Nemojte previše produbljivati rasprave, nemojte mu predbacivati svaku sitnicu, radije prešutite i nasmiješite se. Ili pričekajte da se vaš bijes stiša i vratite se na problem sutradan kad budete smireniji.

Samostalne: ljubavi, hoćeš li ti platiti?

Uz izgovor da i vi zarađujete, on si može dopustiti da vam ne plati večeru, da dijeli s vama režije ili troškove zajedničkog ljetovanja, da ostavi vama da sami snosite troškove svojih nepotrebnih kupovina. Ako se u određenom trenutku osjetite rastrganom između posla, kuće i djece, i kažete mu bi vam bio potreban period odmora, on će se žestoko suprotstaviti. On vas voli baš takvu: samostalnu, odlučnu, neovisnu, neumornu. Drugim riječima, hrabru i s vlastitim prihodima, onu koju ne treba uzdržavati. Savjet: ako ste osjetili želju da privremeno iskušate život kućanice, radije zaboravite na to!

Uzorna kućanica: i ne samo to…

Odgovara mu da ste zaposleni, ali to vas ne oslobađa vaših kućanskih dužnosti i poslova. I najmoderniji i najemancipiraniji muškarac, onaj koji možda zna kuhati i izglačati sam svoje košulje, alergičan je na ženu koja zapostavlja brigu o kući. Ako, kad se vrati s posla, primijeti prašinu na podu, neoprano rublje, prazan hladnjak i nepripremljenu večeru, možda vam to neće otvoreno reći, ali to mu i te kako smeta. Pitate se: pa zar nije želio da radim? Da, ali on želi i da vodite brigu o kući! Ako ne želite nepotrebne svađe, osjećaj grižnje savjesti i prigovore, zaposlite kućnu pomoćnicu.

Odgojena i sa stilom

On smije biti prost, koristiti se ružnim gestama, pričati neukusne viceve, ali jao vama ako i vi to pokušate: u njegovim očima izgubit ćete mnogo bodova. Pokušaj da budete simpatični koristeći se njegovim oružjem osuđen je na propast, čak i ako je vaš partner otvoren, duhovit i slobodouman. Vulgarnost, dvosmislene primjedbe, geste tipične za muškarce nisu primjereni jednoj dami. Mogu biti prihvatljivi kod prijateljice ili kolegice s posla, ali kod partnerice su nepoželjni. Mogao bi se čak stidjeti vašeg ponašanja u društvu. Dakle, nemojte se ponašati i izražavati kao kočijaš, posebno ako niste sami s njim.

Popustljiva: pravila su dosadna

Nemoj hodati po kući u gaćama, nemoj vikati, nemoj tako bučno žvakati kad jedeš, malo ljepše se odjeni za promjenu… Po vašem mišljenju, koliko dugo muškarac može podnositi partnericu koja se ponaša poput stroge majke ili, još gore, poput cenzora? Jako kratko. Žene opsjednute pravilima i bontonom su najgore što ih može zadesiti jer predstavljaju potpunu suprotnost muškoj prirodi. Muškarci imaju potrebu da se osjećaju slobodni: da njeguju svoje mane, ne osjećajući kako im netko neprekidno dahće za vratom, da se odijevaju onako kako im odgovara… Dakle, naučite zažmiriti na jedno oko. Ili čak na oba.

Ženstvena: izvucite na površinu svoj seksepil

Bilo da je menadžer u usponu ili građevinski radnik, nema pomoći, muškarcu se uvijek sviđa ženstvena žena. Ona koja nosi pripijenu suknju, visoke pete, samostojeće čarape. To budi njegove životinjske instinkte i pretvara ga u lovca. Vi sebe ne vidite u takvom izdanju? Ako se ugodnije osjećate u komotnim hlačama ili širokim suknjama, pokušajte odgovoriti na tu njegovu potrebu barem u intimnoj sferi, noseći seksi donje rublje. Biti ženstvena znači i posvetiti malo više pažnje svom izgledu: odabrati modernu frizuru, uvijek biti depilirani, šminkom prikriti male nedostatke. Takvi ćete dobro izgledati čak i u trapericama.

Više lovina nego lovac, barem u početku

Danas je već općepoznato da previše poduzetne žene plaše muškarce. To ne znači da morate uvijek čekati da on napravi prvi korak. Znači da mu se ne trebate baciti u zagrljaj samo dva sata nakon što ste ga upoznali. Dajte mu vremena. Lovina za koju se treba potruditi da se ulovi u njegovim očima ima veću vrijednost od one koja spremno dopušta da bude odmah ulovljena. Osim toga, ako obrnete uloge, može osjetiti da je njegova muškost ugrožena. Dakle, vi samo bacite udicu i čekajte da zagrize. No, ako ste već u vezi, slobodno preuzmite inicijativu, ako znate da on to voli.

Idealna žena? Mama

U dobru i u zlu, njegova majka uvijek predstavlja ideal žene. To je teorija, no praksa je nešto sasvim drugo. Žena raskošnih oblina, koja bez ustručavanja jede što god poželi, koja ima zadovoljavajući i dobro plaćen posao, ali i koja ima vremena za odlazak frizeru, za uređivanje noktiju i održavanje kuće, jednostavno ne postoji. I muškarci to dobro znaju. Stoga se na kraju uvijek zaljubljuju u one pune mana. Baš poput žena koje uvijek sanjaju osjećajnog i brižnog partnera i na kraju izgube glavu za grubijanima. Dobro je, i utješno, znati da je idealna žena, jednako kao i princ na bijelom konju, samo lik iz mašte ili iz ljubavnih romana. Prema mišljenju psihologa, postoji toliko idealnih muškaraca i žena koliko ima muškaraca i žena.

Prototip? Mama i tata. Od djetinjstva upijamo primjer koji nam pružaju roditelji. Ako je taj model pozitivan, postaje odlučujući u potrazi za idealnim partnerom. Ako je negativan, traži se partner/ica koji se što više razlikuje od njega. Na primjer, ako je on imao mamu koja je uvijek bila uz njega i ponašala se vrlo zaštitnički, tražit će ženu s istim karakteristikama. No, ako se osjećao zagušen nametljivim i dominantnim karakterom svoje majke, tražit će partnericu koja je vrlo samostalna i koja mu neće neprekidno biti za petama.

Savršeni postajete… u dvoje

Nikada niste bili ljubomorni, no od kad ste s njim (koji izigrava velikog šarmera sa svakom), postali ste gori od Otela. Oduvijek ste prezirali žene oštrokondže, ali kako on ne želi raditi baš ništa po kući (ostavlja nered za sobom, ne kuha, ne plaća račune), povremeno se morate izvikati na njega i pretvoriti se u pravi davež! No, možda je problem u vama, možda mu ne dajete priliku da se popravi. Međusobna predbacivanja često su rezultat odsutnosti komunikacije. Primjer? Ljutite se jer on šuti, ali on šuti jer se boji da ćete vi postati previše agresivni. To je zatvoreni krug. Pouka: u uspješnim vezama on i ona znaju slušati jedno drugoga i ispravljati svoje ponašanje.

Fotografije: Fotolia

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like