Ovakve su žene muškarcima neodoljive

Obično je duhovitost u vrhu liste onoga što očekujemo od partnera, ali muškarci i žene pod tim podrazumijevaju različite stvari. Muškarci zapravo ne žele ženu koja je duhovita, već onu koja će se smijati njihovim šalama. Onu pred kojom će oni moći zablistati, drugim riječima.

Na sveučilištu u Miamiju proveli su istraživanje na tu temu u kojem je sudjelovalo 80 muškaraca i žena, a rezultati su ukratko, sljedeći: ako ga želite impresionirati, ne pokušavajte biti duhoviti. Muškarce, dakle, duhovite žene ne privlače posebno.

Na svu sreću, žene su konstruirane tako da im je važnije da ih muškarac nasmije, nego da se smije njihovim šalama. Žene sposobnost muškarca da ih nasmije doživljavaju kao znak njegove inteligencije, pa su muškarci evoluirali u tom smjeru – da pokažu da su vješti s riječima.

Tijekom istraživanja, od ispitanika se očekivalo da odrede koliko im je važno da ih partner zna nasmijati, ali i koliko im je važno da ih partner smatra duhovitim.

Ispostavilo se da žene žele duhovitog muškarca uz sebe, dok muškarci žele ženu koja njih smatra duhovitim. Priroda je sve dovela u savršenu ravnotežu, zato i ne možemo jedni bez drugih, zar ne?

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like