Onaj pravi mijenja se s godinama

Što danas pomislite kada se sjetite u koga ste bili zaljubljeni u gimnaziji? Vjerojatno “gdje mi je bila pamet”, pošto danas nekadašnju simpatiju ne biste ni primijetili. Ironija sudbine je što se najbolji frajeri u školi, kada konačno odrastu, najčešće pretvore u neke potpuno bezvezne likove.

Ipak, to nije ništa neobično – jedno istraživanje provedeno u Italiji pokazalo je da se ono što žene traže od muškarca mijenja s godinama, tako da zapravo gospodin Savršeni postoji, ali nije isti u dvadesetima, tridesetima… Po jedan postoji za svaku fazu u životu žene.

To je najprirodnija stvar na svijetu. Kako žena sazrijeva, njen odabir kada je o muškarcima riječ mijenja se tako da u svakoj životnoj fazi ona traga za partnerom koji će ispuniti njena očekivanja.

U mladosti, izgled je na prvom mjestu, ali s godinama počinjemo tragati za dubljim odnosom, zasnovanim na zajedničkom iskustvu i očekivanjima.

Kako se tijekom života mijenja ideja o savršenom partneru?

Između 18. i 24. godine, djevojke žele muškarca na kojem će im prijateljice zavidjeti. Čak 47 posto žena tih godina priznaje da im je važno da njihovo društvo odobrava partnera s kojim su u vezi.

U tim godinama djevojke naivno vjeruju da trbušnjaci nešto znače, žele zgodnog frajera pored sebe, a važno im je i da imaju sličan ukus, bilo da je riječ o glazbi, filmovima ili knjigama.

Između 25. i 34. godine gradi se karijera i žene počinju stvari sagledavati dalje od nosa, pa traže partnera koji ima slične ambicije, s kojim bi se eventualno mogli raditi zajednički, dugoročni planovi.

Ipak, fizički izgled i kompatibilnost u seksu i dalje su u vrhu liste prioriteta, i malo koja žena u tridesetima će odoljeti zgodnom, šarmantnom muškarcu, naročito ako se uz to još ispostavi i da je dobar u krevetu.

Poslije 35. godine, često se događa da ženi pomuti pamet muškarac koji je nešto stariji od nje. Čak 73 posto žena u tim godinama pored sebe želi starijeg muškarca, iskusnog ljubavnika, ali i čovjeka s bogatim životnim iskustvom i lijepim manirima, nekoga tko ulijeva sigurnost i povjerenje.

Između 45. i 54. godine žene se najlakše odlučuju na vezu s mlađim muškarcem. Čak 54 posto žena iz te starosne grupe ne bi imalo ništa protiv partnera koji je od njih mlađi i više od pet godina.

U ovoj fazi, žena je uglavnom zadovoljna karijerom, sigurna u sebe i svoje kvalitete, što je čini spremnom da eksperimentira, prepusti se strastima i bez straha uživa u životu.

Poslije 55. rođendana, žene traže nekoga s kim dijele sličan smisao za humor, pored sebe žele inteligentnog, romantičnog muškarca čije se životne vrijednosti poklapaju s njihovima. U tim godinama žena je konačno sigurna da zna što želi, i što je još važnije, isto tako dobro zna što ne želi.

Ako se pitate što je s onim parovima koji su oduvijek zajedno, objašnjenje je jednostavno: imali su sreće, i kroz sve ove životne faze prolazili su zajedno.

U takvim vezama odnos s godinama sazrijeva, a partneri ispunjavaju međusobna očekivanja na najprirodniji način – vole se toliko da je to jedini mogući izbor.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like