Na ove stvari nikada nemojte pristati

Svi mi mnogo očekujemo od osobe s kojom smo u vezi, i uopće od ljubavi. Ponekad, spremni smo i zažmiriti na neke stvari i ostati s osobom koja s nama nije iz pravih razloga.

Ako se pitate da li vas partner stvarno voli, ili je s vama zato što mu je to poznato i udobno, pa se zadovoljava logikom “daj što daš” samo da ne bi ponovo morao upoznavati nekoga… Evo nekoliko signala koji ukazuju na to da nije u pitanju ljubav:

Ne možete biti ono što jeste

Kada je neka osoba s vama iz bilo kojeg drugog razloga, osim iz ljubavi, neće vam dozvoliti da budete ono što jeste. Pokušavat će vas, na svaki način, oblikovati tako da se uklopite u njena očekivanja i da ispunite njene (ili njegove) kriterije o tome kako veza treba izgledati. Čak i ako to ne radi sasvim očigledno, vjerojatno ćete u nekom trenutku osjetiti da se ne možete otvoriti potpuno, jer jednostavno niste dovoljno bliski.

Nemate mnogo toga zajedničkog

Ako osoba s kojom ste u vezi nije s vama iz pravih razloga, vjerojatno ste svjesni da vas dvoje nemate baš mnogo toga što vas povezuje. Ako partner ne želi s vama provoditi vrijeme, ako vas ne ispunjavaju iste stvari, ako mu nije smiješno ono što vama je… Možete vjerojatno nastaviti da se pravite da to ne primijećujete, ali teško da ćete ikada biti stvarno sretni.

Zapeli ste u rutinu koje se ne možete osloboditi

On nije sretan, vi se preispitujete, a dani prolaze… Ako ne progovorite, pitat ćete se jednog dana kako ste se našli u takvoj situaciji, i kako ste sebi dozvolili da vam godine prođu pored nekoga kome niste bili važni. Razmislite i razgovarajte, odrasli ste ljudi. Ne postoji ni jedan jedini razlog da budete u vezi s nekim kome niste sve na svijetu. Ili s nekim tko vama nije sve na svijetu.

Skoro nikad nije na vašoj strani

Kada imate neki problem, partner koji s vama nije iz ljubavi neće se potruditi da vam pomogne da nađete rješenje. Pokušavat će svaliti krivicu na vas, nepogrešivo držeći stranu osobi s kojom ste u sukobu (na poslu, u krugu prijatelja…). Započinjat će svađe bez razloga, oko beznačajnih sitnica, iznova i iznova, sve dok mu to dopuštate.

Fokusiran je na fizičku bliskost

Seks može biti sjajan, čak i ako nema ljubavi. Ali ako osjetite da poslije toga želi da nestanete iz vidokruga, ako ustaje i odmah se odlazi tuširati… Možda je vrijeme da razmislite o tome da nestanete trajno. Zaslužujete bolje od toga.

Ne zanima ga što vam se događa u životu

Netko kome je stalo do vas željet će vam pomoći da izvučete najbolje od sebe, da napredujte u svakom smislu, na poslu, na polju osobnog razvoja… Ako vas partner stvarno voli, davat će vam vjetar u leđa u svakoj situaciji koja vam pomaže da budete bolja osoba. Ako vas ne voli… možda neće baš minirati vaše pokušaje usavršavanja, ali nećete osjećati ni da vas podržava.

Uvijek djeluje kao da se dosađuje kada ste zajedno

Osoba koja vas voli nikad neće djelovati frustrirano samo zato što provodi vrijeme s vama. Ako vam je neugodno svaki put kad odete na kavu, ili na večeru, ako unaprijed smišljate o čemu biste mogli razgovarati da biste izbjegli neugodnu šutnju, razmislite želite li biti u takvoj vezi. Kada ima ljubavi, tišina nikad nije neugodna.

Ne trudi se ni oko čega

Kada nam do nekoga nije stalo, prestanemo se truditi. Naročito ako smo se uljuljkali u iluziju da ta osoba nikada neće otići. Ako osoba s kojom ste u vezi prstom ne mrda da bi vas obradovala sitnicama, ako vam ne pomaže ni u čemu, ne pruža vam podršku… Zašto biste uopće bili u vezi?

Osjećate se kao da niste važni

Ako imate osjećaj da partneru niste važni, i to traje neko vrijeme… To vjerojatno nije slučajno. I preko toga ne bi trebali prijeći. I to ne zato što se podrazumijeva da vam je netko dužan skidati zvijezde s neba svakog dana, već zato što nitko od nas ne zaslužuje živjeti bez ljubavi. Nemojte pristajati na to.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like