Mitovi o ljubavi koji nam zagorčavaju život

Evo popularnih mitova o “pravoj” ljubavi koje bi trebalo ignorirati.

Svatko od nas ima samo jednu “srodnu dušu”

Čak i ako vjerujete da srodne duše postoje, i ako ste imali sreće da naiđete na “svoju”, nije lijepo filozofirati na tu temu. Ako ništa drugo, imajte obzira prema ljudima koji su se, recimo, razveli ili ih je upravo ostavio netko koga vole. Uostalom, da li stvarno imamo samo jednu šansu za bilo što u životu, pa bila to i ljubav? Ne, naravno.

Ako ste našli “onog pravog” ili “onu pravu” nikad se nećete svađati

Malo sutra. Čak i ljudi koji se beskrajno vole ponekad se posvađaju, i to uopće ne znači da imaju neki problem u vezi. Prije bi se reklo da problem imaju oni parovi koji u društvu s ponosom izjavljuju da se oni “nikada ne svađaju”. To sasvim sigurno nije istina, a oni koji imaju potrebu druge uvjeravati u to da su u bajkovitoj, idiličnoj vezi, najčešće pokušavaju obmanuti sami sebe.

Ako se volite, interesirati će vas iste stvari

Razmislite ozbiljno, kakve veze sa ljubavlju ima to što vi uživate u čitanju, a on u nogometu ili obrnuto? Nikakve, naravno. Za zdravu vezu važno je da oboje radite ono što vas ispunjava i da ni vi ni vaš partner onog drugog ne ograničavate u aktivnostima koje vas čine sretnim. Jedan od najefikasnijih načina da upropastite vezu je upravo inzistiranje na tome da sve radite zajedno i svuda idete u paru.

Ako nađete pravu ljubav nikada nećete biti tužni

Život su usponi i padovi. To što nekog volite svim srcem neće automatski otkloniti sve probleme, ali ono što se zaista “računa” je da li u trenucima kad ste nesretni zbog nečega možete se osloniti na osobu koju volite. Ako znate da se taj netko neće “izmaknuti” kad je teško – znat ćete i da smijete biti tužni i to pokazati. Nećete morati plakati u kupaonici brinući se što će partner misliti o vama ako vidi da ste nesretni zbog nečega, ili da imate “trenutak slabosti”.

Fotografije: A star is born press photo

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like