Mislite da vas vara? Evo što napraviti

Lako je prepustiti se bijesu i pretvoriti se u furiju koja urla “Kako si mi mogao to napraviti?!” (ako ne i nešto gore)… Ali, iako je ovakvo ponašanje prirodno ako vas muče strahovi i imate dojam da vam ljubav izmiče, to nije i najpametnije što možete učiniti.

Ako podivljate, partner će vam, naravno, reći da ste potpuno poludjeli i odbit će daljnji razgovor na tu temu, čime ste mu dali sjajnu odstupnicu ako zaista švrlja, ili ste, u slučaju da vaše sumnje nisu opravdane, upravo jako povrijedili čovjeka kojeg volite ni krivog ni dužnog.

Ako nemate nikakav dokaz da vas partner vara, možete vikati, bacati stvari po kući i vrijeđati ga do mile volje, ali to sve nema nikakvu svrhu, pošto vi zapravo ni sami niste sigurni što se, i da li se uopće nešto događa.

Najbolje je pokušati smireno razgovarati s partnerom

Ako vas voli, i ako je sve u redu, imat će razumijevanja i pokušat će vas umiriti i ohrabriti. To je svakako bolje rješenje i sigurno će vam donijeti olakšanje.

Ako imate konkretan dokaz, opet je bolje pokušati se smiriti i civilizirano, bez teških riječi, mu stavite do znanja da ste svjesni što se događa i da očekujete u najmanju ruku razgovor i objašnjenje. Nakon razgovora, dajte sebi vremena da “prihvatite” to što ste čuli, i razmislite ima li svrhe pokušati sačuvati vezu, ili je najbolje da se okrenete na peti i odete.

Ne odustajte olako

Ako oboje smatrate da ima svrhe boriti se za vašu vezu, ako se slažete da među vama još ima ljubavi, pokušajte još jednom. Ali, ako donesete takvu odluku, jako je važno da ne pokušavate umanjiti odgovornost i krivicu vašeg partnera tako što ćete sve svaliti na tu “drugu ženu”. Ona nema nikakve veze s tim. Čak i ako je znala da je muškarac s kojim se upustila u vezu zauzet, to je ipak bila prije svega njegova odluka.

Da biste se mogli nadati zacjeljivanju rana i novom početku za vas dvoje, morate biti iskreni jedno prema drugom. Ako se još volite, važni ste samo vas dvoje, i samo vas dvoje možete naći način da prebolite i nastavite dalje zajedno. Ta “druga žena” s tim više nema nikakve veze.

Fotografije: press photo He’s not that into you

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like