Ljubavna pravila preko SMS-a

Današnja pravila udvaranja puno su slobodnija nego što je to bilo ranije, uvelike zahvaljujući i društvenim mrežama. No, neka se ljubavna pravila nikad ne mijenjaju.

Razgovor o problemima u vezi

Raspravi o temi koja vam poljuljava odnos nikako nije mjesto u SMS porukama. Ništa nije uzaludnije od nadmudrujućih poruka koje stižu iz minute u minutu. Pošaljite poruku poput “moramo  razgovarati o ovome” i što prije obavite ozbiljan razgovor preko telefona ili uživo. 

Pijano dopisivanje

Ovo je svakako loša ideja jer se dan kasnije vjerojatno nećete sjećati što ste sve pisali, a osoba kojoj šaljete poruku možda neće biti ni svjesna da ste bili pijani. 

Zbog odsutnosti tona i slike primalac neće moći ocijeniti da ste popili, osim ako pomiješana slova i čudna gramatika to vidno pokazuju. Ako ste došli do te faze, mobitel bolje maknite što dalje. 

Još veći problem je što ćete pod djelovanjem alkohola često reći i nešto što trijezni nikada ne biste pa se idućeg dana možete pokajati. 

Prekid

Teško je zamisliti veće nepoštovanje od prekida putem SMS poruke. Mnogo veza završi ružnim riječima i kontakt između dvije osobe se zauvijek prekine, ali zbog sebe i zbog poštovanja druge osobe, čak iako to ne zaslužuje, prekinite uživo. 

Nakon što ustvrdite kada SMS poruke nisu najbolja ideja, prisjetite se da je ponekad poželjno poslati ih. Evo o kojim situacijama je riječ.

Pokazivanje ljubavi

Kratke, slatke i seksi SMS poruke su vrlo prihvatljiv način pokazivanja naklonosti. Loš dan može u trenutku postati divan kada vam netko pokaže da misli na vas. 

Ako pokrenete vruće dopisivanje, potrudite se da ne postane previše eksplicitno jer mobitel ipak nije sigurno mjesto za čuvanje sočnih sadržaja. 

Planiranje izlaska

Nakon nekoliko izlazaka susrete ćete lakše dogovarati SMS porukama. Zbog brojnih svakodnevnih obaveza teško je isplanirati sve pa se potrudite porukom obavijestiti voljenu osobu o vremenu koje ste odvojili samo za vas dvoje.

Ne zaboravite mobitel ostaviti sa strane kada se sretnete da biste pružili više pažnje jedno drugom. 

Neposredno prije sastanka

Neočekivana flertujuća poruka prije nego što se sretnete na dogovorenom mjestu je sjajan način da održite strast u vezi. Može biti i sjajan korak za probijanje leda ako još uvijek niste dovoljno bliski. 

Nakon izlaska

Kratka poruka koja pokazuje koliko vam je bilo divno tijekom izlaska može biti pravi šlag na torti nakon lijepe večeri. Držite se kratkih i jednostavnih poruka, a izražavanje većih emocija ostavite za susret u četiri oka. 

Ovo je samo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da uspješno koristitite SMS poruke u vezi. Držite ih se i poruke će postati alat koji će vam pomoći održavati vezu, umjesto da je kvarite. 

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like