Kako ga bolje razumjeti

Postoji način da razgovarate o emocijama, čak i ako on izbjegava tu temu. Ne morate nastupiti direktno, pitajte ga što bi za njega bio idealan romantičan vikend… ili što je pomislio kada vas je prvi put vidio. Njegovi odgovori otkrit će vam kako se osjeća, a čak i indirektan razgovor o tome će doprinijeti osjećaju bliskosti.

Nekim muškarcima je teško reći “volim te”, ali će vam to staviti do znanja na drugi način. Pričekat će vas poslije posla da biste se zajedno prošetali do kuće, kupit će vam knjigu koja vas zanima, strpljivo će slušati o kolegici koja vas je po tko zna koji put iznervirala… Zar to nema veću težinu od izgovorenih riječi?

Muškarce prati mit o tome kako se boje vezivanja

Ali, vezu ili brak zapravo shvaćaju ozbiljno koliko i žene. Možda im treba više vremena da bi bili sigurni da su našli “onu pravu”, ali to je upravo dokaz ozbiljnosti. Jedno istraživanje u kojem su sudjelovali oženjeni muškarci koji su u braku bili nekoliko godina pokazalo je da bi 90 posto njih ponovno svoju partnericu izabralo za životnu suputnicu.

Oni slušaju, čak i ako vaš monolog nije praćen komentarima ili klimanjem glavom. To što sluša ono što govorite ne prekidajući vas, ne znači da su mu misli na drugoj strani, već da razmišlja o onome što govorite.

Njegov način da učvrsti vašu vezu su zajedničke aktivnosti, prije nego razgovor o osjećajima. Za mnoge muškarce zajedničko bavljenje sportom na primjer je način da doprinesu bliskosti i ojačaju vezu sa partnericom. Sljedeći put kad predloži da zajedno odete na trčanje – pridružite mu se.

Većini muškaraca je potrebno neko vrijeme samo za sebe

Bilo da je to odlazak u teretanu, nogomet ili piće s frendovima, nema razloga za brigu. To ne znači da vas ne voli, niti da ne želi s vama provoditi vrijeme. Shvatite to kao priliku da i vi učinite nešto što vas čini sretnom. Za zdravu vezu potrebno je oboje njegujete svoju individualnost i ne odričete se sitnih zadovoljstava, pošto samo dvije ispunjene, zadovoljne osobe koje se vole čine skladan, sretan par.

U svakoj vezi povremeno dolazi do nesuglasica, bez obzira na to koliko se volite. To, naravno, nije razlog za brigu. Ali, imajte u vidu da vas dvoje tu istu svađu vjerojatno doživljavate potpuno drugačije. Žene obično duže pamte negativne emocije, i sasvim nevažna rasprava može kod njih izazvati tugu ili anskioznost. Muškarci, s druge strane, lakše prelaze preko takvih stvari i negativne emocije brže zaboravljaju. U praksi to znači da kada vi imate osjećaj da se još nešto treba “raščistiti” u vezi sa svađom od sinoć, on je vjerojatno zaboravio da ste se uopće svađali.

Muškarci obično nisu baš vješti u tumačenju suptilnih signala, koje šaljete mijenjajući boju glasa, ton ili izraz lica. A naročito im dobro ide nagađanje da ste zbog nečeg tužni. Ako želite biti sigurni da je primio “poruku”, recite jasno i glasno kako se osjećate i što vas točno muči. To je najefikasniji način da uspostavite dobru komunikaciju i da riješite problem koji vas muči.

Muškarci razmišljaju o seksu…

Često. Dobro, ovo nije nikakvo iznenađenje. Različita istraživanja pokazala su da većina muškaraca mlađih od 60 godina o seksu razmišlja najmanje jednom u toku dana, dok to čini svega 25 posto žena. Također, oni su skloni i češćem razmišljanju o “usputnom” seksu. Ali, razmišljati o tome nije isto što i – upustiti se u to, tako da nema razloga za brigu.

Velika je zabluda da muškarci i žene seks doživljavaju na drugačiji način. Suština je ista, za većinu muškaraca, kao i za većinu žena, seks je vrlo važan dio odnosa sa osobom koju vole.

Fotografije: Njemu baš i nije stalo / press photo

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like