Kada sretnete bivšu ljubav…

Bili ste zaljubljeni, voljeli ste se, dijelili ste divne trenutke, živjeli ste zajedno… Više niste par, ostale su samo uspomene, pokoja fotografija.

Ali, događa se da naletimo na svog bivšeg/bivšu. Naravno, nikad nije lako kad vam se sretnu pogledi s nekim tko vas poznaje u dušu, a niste više zajedno. Uglavnom su to neugodni trenuci, zamuckivanje, nešto vas presječe u trbuhu, počinju uobičajena pitanja o zdravlju, takoreći – razgovor radi razgovora.

Ali, ne mora sve biti tako neugodno, dramatično, čudno, grozno, niti srceparajuće (pogotovo ako ste ostavljena strana).

Ako znate da ćete se sresti sa bivšim/bivšom, a kreće sezona vjenčanja pa su vam zajedničke prijateljice ili prijatelji spremni zaploviti u bračnu luku, ne morate baš sve prepuštati slučaju. Možda ne bi bilo zgoreg da se pripremite za taj susret, prije svega psihički, ali i da napravite taktiku, jer je to puno bolje nego da izbjegavate poglede, da se skrivate po toaletima restorana ili gdje već.

Da biste sačuvali zdravlje, evo nekoliko koraka koji bi vam mogli biti od pomoći:

Ako ste slobodni, tj. ako niste u vezi

Najbolje je da se raspitate za detalje kako biste imali neku sliku u glavi. Koliko će ljudi doći na svadbu/party, što bi trebalo obući, kada treba doći i slično… Sve ovo da bi vam bilo lakše kad dođete na teritoriju susreta, da ne biste razmišljali i o nekim usputnim stvarima, odnosno da vam glava bude čistija.

Prije odlaska na zabavu, popričajte sa najbližim frendom/frendicom. Posljednja stvar za koju biste željeli da vam se dogodi je da budete nervozni i da napravite scenu prilikom susreta sa bivšim/bivšom. Najbolje je da odete na taj događaj sa nekim tko je upućen u cijelu vašu prethodnu vezu, jer ćete u tom slučaju izbjeći dodatna objašnjavanja.

Svaka veza je priča za sebe. I ova iz koje ste izašli na ovaj ili onaj način je bila posebna ili drugačija od neke prijašnje. Zato biste u glavi trebali izvrtiti film nekih dobrih stvari koje su vam se dogodile tijekom te veze, da vam se nađu pri ruci kako bi razgovor bio normalan, a vi se poslije toga osjećali dobro, a ne pokislo i pokunjeno.

Ako ste u novoj vezi

Najbolji savjet je da kažete sadašnjem partneru da postoji mogućnost da sretnete bivšu/bivšeg na zabavi. Prije svega, vaša veza treba biti zasnovana na uzajamnom povjerenju. I vaš partner/partnerica će se sigurno bolje osjećati ako dobije takvu informaciju i neće doliti ulje na vatru u slučaju iznenađenja, odnosno iznenadnog susreta.

Ne treba dramatizirati cijelu stvar, nego iskreno reći da ćete se vrlo vjerojatno sresti sa onim/onom sa kojom ste bili u vezi i da ćete joj/mu se javiti na zabavi.

Ako ste nostalgični tip, odnosno ako se svaki put kada vidite bivšu/bivšeg ne možete kontrolirati, već počnete razmišljati o onome što je bilo i onome što je moglo biti da ste ostali zajedno, probajte prikriti jasne signale. Ako ste djevojka, ne morate obući baš ONU haljinu koja se njemu najviše sviđala. Izaberite neku drugu. Ako radite suprotno, bit će to jasan znak suprotnoj strani da vam je i dalje stalo i da možda još nešto očekujete.

Susret se dogodio. Ako ste poslušali ove savjete, nadamo se da se ste zadržali osmijeh na licu. A tijekom večeri, trudite se ostati pozitivni, smijte se, budite uz one koji vam dižu raspoloženje i budite opušteni, upravo onakvi kakvi biste bili i da vaš bivši/bivša nije u istoj prostoriji.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like