5 znakova da ste zapravo u nesretnoj vezi

Mnogo je istine u izreci ljubav je slijepa, ali  brojne sitne naznake jasno će vam dati do znanja  ako vaš partner ipak nije onaj pravi.

U početku veze, svježe zaljubljeni, primjećujete samo pozitivne crte svog partnera. Ništa neobično – gledajući kroz dobro poznate ružičaste naočale, lako previdite ovu ili onu manu. Međutim, s vremenom se svaka ljubavna veza mijenja. Prolazite kroz različite faze, polako se uvlači svakodnevica, obitelj se širi, suočavate se s različitim izazovima. Par koji kroz to zajedno prolazi, zajedno raste i dopušta ljubavi da raste. Nažalost, ponekad se događa upravo suprotno.

U mnogim vezama nastaju problemi – u korijenima svega najčešće je riječ o (ne)povjerenju, (ne)uvažavanju i lošem međusobnom ophođenju. Zabrinjava što mnoge žene usprkos tome ne zamjećuju da nešto u vezi nije dobro. Da ih ljubav ne čini sretnima nego ih uništava! Okolina je najčešće ta koja prva postaje sumnjičava i uočava promjene jer sve promatra objektivno. Ipak, postoje i konkretni znakovi koji ukazuju na to da vaša veza nije zdrava ili da vam čak šteti.

  1. Udaljavanje od starih prijatelja

Ljubavni partneri dolaze i odlaze, ali prijatelji su tu za cijeli život! Zato, ako se dugogodišnji prijatelji udalje od vas, morate saznati zašto. Naravno, nije ugodno ako vam kažu da vaš partner nije za vas, ali poznato je da istina boli. Ako ste iskreni prema sebi, znat ćete da su prijatelji u pravu. Naime, partner nikad ne smije stajati na putu prijateljstva.

  1. Stalna borba

Tko je stalno umoran i iscrpljen i više nema vremena niti volje održavati društvene kontakte, možda je emocionalno posve iscrpljen. Ako se u ljubavnoj vezi morate stalno boriti da biste bili voljeni, često se svađate i ne pronalazite zajednički jezik, trebate se zapitati ima li ta veza uopće smisla. Naravno, u vezu uvijek treba ulagati mnogo truda, ali negativno nikad ne smije nadvladati pozitivno.

  1. Pogrešni prioriteti

S najboljom prijateljicom već ste davno isplanirali izlazak, ali on vas nazove i kaže da se želi vidjeti s vama – i odjednom ženska večer postaje sporedna stvar. Možda čak i zato što znate da bi odbijanje njegova poziva moglo izazvati ljubomorni ispad i mrzovolju. To je jasan znak da taj muškarac nije dobar za vas. Nezdrav odnos negativno utječe i na vaš karakter. Ne smijete smetnuti s uma da partner treba uvijek izvlačiti ono najbolje iz vas i davati vam podršku i poticaj u onome što radite.

  1. Ovisnost

Na početku veze želite svaki slobodni trenutak provesti s voljenom osobom. Kasnije počinjete planirati zajedničku budućnost, vjenčanje, dom, djecu. A možda već sve to i imate. Važno je pritom da ni u kojem slučaju ne postanete ovisni o partneru. U zdravu, sretnu vezu spadaju i aktivnosti s prijateljima te spoznaja da u slučaju kraha veze život ide dalje i bez partnera. Općenito, ovisnost u nekoj vezi je nezdrava – svejedno s čije strane i u kojem obliku.

  1. Više ne prepoznajete samu sebe

Kad članovi obitelj i prijatelji sve češće naglašavaju da ste se promijenili, to je znak za uzbunu koji ne smijete zanemariti. U tom slučaju morate ozbiljno razmisliti o svojoj vezi. Ponekad zbog ljubavi radite nešto što kod drugih ljudi osuđujete. Ljubav snažno utječe na psihičko zdravlje pa je iznimno važno da se uz partnera osjećate zadovoljno i ispunjeno. U protivnom, priznajte si da vas ta veza ne usrećuje, prekinite je i krenite dalje. Iako ne zvuči jednostavno, zapravo je – vidjet ćete.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like