Što znači sanjati seks?

Seksualni snovi su normalna pojava bez obzira na spol, bračni status i godine starosti, a evo što znače.

Seks s nepoznatom osobom

Nezadovoljni ste u sadašnjoj vezi, naročito kada se partner i vi nađete u krevetu. Ako niste u vezi, znači da ste se nedavno ozbiljno razočarali u ljubavi, ili da se potajno nadate da ćete se uskoro naći u tuđem krevetu. 

Seks sa slavnom osobom

Snovi u kojima vas ljubi poznati glumac, pjevač, sportaš, TV voditelj… govore o tome da čeznete za nekim ali nemate mu hrabrosti prići.

Seks u avionu

Potajno se bojite svog riskantnog ponašanja kada je ljubav u pitanju. Možda ste i prevarili partnera?

Grupni seks

Ovo sanjaju osobe koje žele biti u centru pažnje, a isto vrijedi i za one koji sanjaju seks na javnom mjestu. Također, to može značiti da ste se malo zasitili stvarnog partnera i da biste se rado upustili u novu avanturu.

Seks na kiši

Vrijeme je da razmislite o svojim emocijama, naročito o tome da li su usmjerene na pravu osobu. Možda se i kajete zbog nečega što ste učinili partneru. 

Seks sa stalnim partnerom

Prema mišljenju psihologa, najverojatnije je riječ o potisnutom nezadovoljstvu seksom u stvarnom životu. Ako voljena osoba u snu izgleda mnogo bolje nego u stvarnosti, znači da je partner u suštini nezadovoljan svojim izborom.

Seks s bivšom ljubavi

Sasvim ste sigurni da ste preboljeli bivšu ljubav, ali vas prilično zabrinjava što sanjate da vodite ljubav s njim (njom). Ne brinite, jer to ne znači da niste preboljeli prekid. Naprotiv, stručnjaci vjeruju da je upravo to pokazatelj da se polako “hladite” i da ste spremni počasno mjesto u vašem srcu ustupiti drugoj osobi.

Seks sa bivšim ljubavima ponekad može predstavljati i neraščišćene račune između vas, zbog čega se češće javlja kod osoba koje proživljavaju rastavu, suočavaju se sa podjelom imovine, brinu oko alimentacije ili skrbništva nad djecom…

Seks na javnom mjestu

Ovdje je najintenzivniji osjećaj u snu strah da će vas neko uhvatiti “na djelu”, a ne sam seksualni čin. Ljudi koji sanjaju da vode ljubav na javnom mjestu uglavnom strahuju od neke osobe ili događaja u životu, a zanimljivo je da ga najčešće imaju osobe koje krše zakon. Ako je osoba u emotivnoj vezi, ovaj san može ukazati na potisnute probleme s partnerom, strah od intimnosti ili bojazan da će vas partner prevariti ili ostaviti.

Seks s kolegom

Postoje dva tumačenja: ukoliko vas osoba iz sna uopće ne privlači u stvarnosti, čak je ne podnosite u realnom životu, znači da vam je život ušao u kolotečinu i da je došlo do zastoja na ljubavnom ili poslovnom planu. Međutim, ako vas virtualni seksualni partner vrlo privlači u stvarnosti, san je prirodna posljedica vaše ogromne želje da budete zajedno i u zbilji.

Perverzni snovi

Mnogi “uzorni” pojedinci koji nastoje biti moralni i pošteni, kada utonu u svijet snova suočavaju se sa perverznom stranom svoje osobnosti. Uživaju u egzibicionizmu, sado-mazo seksu, nasilni su ili su žrtve silovanja, bave se prostitucijom, striptizom…

Ovi snovi mogu biti vrlo iscrpljujući za organizam, a nestaju tek kada se osoba promijeni “iz korijena”. Uglavnom ih imaju osobe koje prisiljavaju sebe da se uklope u neku životnu šablonu (na primjer, da budu uzorne majke i domaćice, uspješni poslovni ljudi, dobri prijatelji…), a zapravo uopće nisu takvi.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like