Što kad se on boji vezivanja?

Bez obzira na to koliko ste zaljubljeni, nemojte se odricati onoga što vas čini sretnom. Ako vaš novi dečko u roku od tjedan dana postane centar vašeg svijeta, velika je vjerojatnost da će ubrzo poželjeti pobjeći, prije nego što ga ugušite pažnjom. Imajte u vidu da se on zaljubio u vas takvu kakva jeste, sa svim vašim interesima i strastima, i da želi biti dio vašeg života, a ne vaš život.

Muškarce privlače samouvjerene žene koje razumiju koncept “međuovisnosti”, koji podrazumijeva da ste oboje neovisni i “ovisni” jedno o drugom u isto vrijeme. To znači da u vašem životu mora biti prostora i vremena za vas dvoje, ali i za vaše prijatelje, obitelj, posao, hobije i sve ono što vas čini sretnim neovisno o partneru.

Zadržite svoju rutinu

To što ste se zaljubili ne znači da morate svaki slobodan trenutak provediti zajedno, nema razloga da se odričete bilo čega što vas je činilo sretnom dok ga niste upoznali, bilo da su to satovi stranog jezika, ručak sa prijateljicama jednom mjesečno ili odlazak na plac sa roditeljima.

Ako ste nervozni pred “veliki” izlazak, nađite načina da se opustite prije nego što krenete. Prošetajte se, odgledajte neku komediju ili već nešto slično. U svakom slučaju, učinite bilo što osim nekontroliranog “nalijevanja” alkoholom kad ste se već našli. Vino uz večeru je ok, ali četvrta čaša neće vam pomoći da se opustite, samo vam može pomoći da napravite budalu od sebe.

Ne navaljujte

Neki muškarci se zaista boje vezivanja, ali najčešće je stvar u tome što im treba malo vremena da vas bolje upoznaju da bi osjetili je li to to i da li se uopće žele vezati. Imajte u vidu da, iako su žene sklone tome, poslije dvije večere i jednog odlaska u kino stvarno ne možete znati je li on onaj “pravi”.

Dakle, ako vi već maštate o budućnosti a imate dojam da je on pomalo suzdržan, prije nego što ga etiketirate kao nekoga tko se boji vezivanja – razmislite još jednom. Ako budete iskreni, vjerojatno ćete priznati da je on u pravu, a da ste se vi možda malo “zaletjeli”. Ne radi se uopće o tome boji li se on u načelu odgovornosti, veza i bliskosti s nekim, nego samo još nije siguran želi li to sve sa vama. Dajte i sebi i njemu malo vremena.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like