Previše si dobar za mene (ili kako mu nježno reći da je gotovo)

Negdje između “nisam spremna za vezu” i “ne volim te više” nalazi se “ti si previše fin za mene”, vjerojatno jedna od najiritantnijih fraza koje žene mogu izgovoriti kada je riječ o ljubavi i vezama.

Iako se često koristi kao “zgodan” izgovor da se neko “otkanta”, značenje može varirati od slučaja do slučaja. Pa što se u stvari krije iza tog “pristojnog” izgovora? U svakom slučaju, poslije te rečenice od veze nema ništa, a evo što se najčešće time poručuje.

Žene nikad ne ostavljaju jer je muškarac previše fin. Iz čistog razloga što nije moguće biti “previše dobar”, “previše ljubazan” ili “previše lijepo odgojen”.

Zamka je u dvoznačnim izjavama

“Fino” u ženskom rječniku često znači “dosadan”, “nesiguran”, a u nekim slučajevima i “loš u krevetu”, ali pošto bi to zvučalo previše okrutno, obično se bira neutralnija “previše si dobar” varijanta.

“Previše si dobar za mene” često znači “uvijek igraš na sigurno i predvidljiv si”, a žene najčešće žele da njihov partner ima avanturističkog duha. Nekoga od čijeg će im pogleda klecati koljena… Ali, lakše je “izvući se” ako se čitava stvar predstavi u “nisi ti kriv, ja sam” maniru.

To može biti i drugi način da se kaže “dosadan si”.

Svi mi želimo nekoga tko će za nas biti izazov, mentalno, prije svega, s kim ćemo moći razgovarati o ozbiljnim temama i smijati se do suza, uživajući u svakom zajedničkom trenutku.

Ako joj prepustite da donosi sve odluke koje vas se oboje tiču, na dobrom ste putu da vas “otpiše”, najvjerojatnije pod parolom “previše si fin”. Iako vi možda mislite da je lijepo od vas što je puštate da ona odlučuje koji ćete film gledati, u koji ćete restoran na večeru, ili kamo ćete na more, to vrlo brzo može postati jako zamorno. Žene žele kraj sebe nekoga tko je u stanju izreći svoje mišljenje i donijeti odluke, od onih najbanalnijih, do onih velikih, životnih.

Ipak, ponekad “previše si dobar za mene” znači i da ona ima dojam da vas ne zaslužuje. Možda je imala loša iskustva s muškarcima, pa misli da nije vrijedna, da ne zaslužuje da netko bude dobar prema njoj. Ako imate dojam da je to u pitanju, a stalo vam je do nje, nemojte odustajati. Budite pažljivi i dobri, pokažite joj koliko vam je stalo do nje . Ako budete imali strpljenja i razumijevanja za njene strahove, kad vam se konačno prepusti, vjerojatno će to biti ljubav koju ćete pamtiti čitavog života, čak i ako ne ostanete zajedno.

Fotohgrafije: HBO

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like