Poštujete li pravila seksualne komunikacije?

Ako ste nevini, obavezno priznajte. Ne trebate se sramiti, bez obzira na to koliko imate godina. Ako je osoba, s kojom se predajete vašem prvom spolnom odnosu puna poštovanja i razumijevanja, nema razloga da to skrivate. U suprotnom, razmislite ima li smisla biti s osobom koja bi vam se u slučaju, ako joj povjerite svoju veliku tajnu, podsmijehivala?

Ako odlučite imati spolni odnos tijekom menstrualnog ciklusa, budite sigurni da oboje to želite i da vam je sve s tim u vezi OK.

Od partnera ne smijete skrivati ni da vas u predjelu genitalija nešto svrbi, pecka, ili da imate pojačan iscjedak. Neodgovornom šutnjom o mogućim spolnim infekcijama riskirate da zarazite partnera, kao i da od male, ne tako opasne upale, na primjer, napravite ozbiljan zdravstveni problem.

Ne sramite se svojih mirisa, ako se dogodi da vas seks iznenadi nakon napornog radnog dana, na primjer. Možete predložiti partneru da se zajedno tuširate, okupate u kadi. Ili se jednostavno osvježite vlažnim maramicama.

Kada vam partner dođe u seksi posjet, provjerite u kakvom je stanju posteljina u kojoj ćete primiti gosta. Od toga je li lijepa i nova, puno je važnije da je posteljina čista, ispeglana i uredna.

I ono najbitnije – kondomi. Inzistirajte na sigurnom seksu, ne posustajte bez obzira na sve izgovore partnera. Ako vam se čini da ćete s tim u vezi imati problema, porazgovarajte ranije, a ne kada su strasti došle, pa skoro do vrhunca. Na zdravlje se ne misli u posljednjem trenutku.

Fotografije: The Notebook

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like