Ponovno ste sami? Kako se oporaviti…

Ako ste nedavno raskinuli vezu, vjerojatno se i dalje osjećate kao da jedan dio vas nedostaje. Usamljeni ste, tužni i pitate se kako ćete dalje sami… Ipak, prekid vam, čak i ako ste nesretni zbog toga što se dogodilo, može donijeti i mnogo toga dobrog. Najvažnije od svega je da se, za početak, pomirite sa situacijom u kojoj ste, jer je to prvi korak ka ozdravljenju.

Kada napravite taj prvi korak, hrabro nastavite dalje. Evo čitavog niza dobrih stvari koje mogu iskrsnuti iz tog u osnovi bolnog iskustva, samo ako svijet promatrate iz odgovarajuće perspektive:

Sad ste sami sebi na prvom mjestu! Na raspolaganju vam je toliko novih i zanimljivih stvari koje možete raditi, da uskoro nećete imati vremena za tugovanje.

Kada prebolite, bit ćete snažniji kao osoba jer će iza vas biti još jedno iskustvo koje ste uspjeli prebroditi vlastitim snagama. Ako to iskoristite na pravi način, bit ćete bolja osoba nego ranije.

Morat ćete se pobrinuti da sami sebe usrećujete, umjesto da se oslanjate na partnera, a kada uspijete u tome, imat ćete dobar razlog da budete ponosni na sebe.

Imat ćete vremena da razmislite što želite u životu, ali i što očekujete od svojih budućih veza, čime povećavate šansu da se sljedeći put stvarno zaljubite u nekoga za cijeli život.

Ako date sebi dovoljno vremena, vidjet ćete gdje ste pogriješili, ali i kakva su vaša očekivanja od partnera, a onda ćete, kad uđete u novu vezu, moći graditi odnos kakav stvarno želite imati s nekim koga volite.

Promatrajte to što vam se dogodilo kao zdrav, novi početak koji će vam donijeti nešto bolje… I ne zaboravite da samoća i usamljenost nisu, i nikada ne mogu biti isto.

Fotografije: He’s Just Not That Into You

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like