Pet znakova da ste odabrali savršenog partnera

Svaka veza bi se trebala temeljiti na poštovanju, ljubavi i dobroj komunikaciji sa obje strane. Evo znakova da je vaša veza baš kako bi trebalo biti, za oboje!

Najbolje se osjećate kada ste zajedno

U sretnoj i zdravoj vezi, ona početna euforija nije ograničena samo na prvih nekoliko mjeseci koje provedete zajedno. Ako i dalje osjećate radost, energiju i zadovoljstvo kada ste zajedno, napravili ste pravi izbor.

Postajete sve bolji

Dobri partneri stalno na zdrav način izazivaju jedno drugo da postanu još bolji. Stalno uče, razvijaju se i napreduju, i svaki korak na tom putu rade zajedno.

Partner ili partnerica bi vas uvijek trebala motivirati da postanete najbolja verzija sebe. Zdrav način poticanja podrazumijeva podršku, ne pritisak ili osudu. Znak upozorenja je ako vas neko tjera da budete bolji, ali zapravo vas hoće promijeniti iz korijena.

Nezavisni ste

Nekada je, u sretnoj vezi, lako zaboraviti da ste vi zapravo dvije odvojene osobe. Svugdje idete zajedno, uživate u zajedničkim aktivnostima, ali dobri parovi znaju da je dragocjeno i vrijeme koje svatko ima za sebe.

Međusobna nezavisnost je znak povjerenja. Oboje možete uživati u aktivnostima koje volite, a druga osoba vas neće pritiskati da od njih odustanete kako biste nešto radili zajedno.

Trebali bi se zabrinuti ako partner ili partnerica na vas vrši pritisak da se odreknete nečega što volite, kako biste provodili više vremena zajedno.

To je prvi znak da vam netko, zapravo, ne vjeruje i ne pušta vas same nigdje, a to nikako nije znak zdravog odnosa.

Vjerujete jedno drugome

Svatko od nas želi partnera s kojim može biti iskren, i očekuje da tako bude u oba smjera. Dobri partneri su oni s kojima možete podijeliti sve, čijem mišljenju i osjećajima vjerujete, i tko nema zadnje namjere u razgovoru.

Nema maski

Možete biti ono što jeste kada ste zajedno, i ne morate paziti, mjeriti, taktizirati… Iskrene i lijepe veze omogućavaju nam da budemo baš ono što jesmo, i da zajedno uživamo u tome.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like