Ovo morate znati da biste učvrstili vezu…

Prije svega, budite prijatelji i uvijek saslušajte jedno drugo. Zdrava veza treba biti zasnovana na prijateljstvu, povjerenju i podršci. Zato, poštovanje, ljubaznost i zahvalnost trebaju biti dvosmjerni u vezi, kako biste oboje bili sretni.

Viđajte se što je više moguće, kako biste njegovali povezanost. Ako nemate dovoljno vremena da se viđate baš svaki dan, izdvojte, na primjer, jedan ili dva dana tjedno da što više vremena provedete zajedno. A onda… isključite mobitele, posvetite pažnju jedno drugom i uživajte.

Uljepšajte dan partneru!

Nema potrebe za skupim poklonima i sličnim stvarima. Malim iznenađenjima i sitnicama također mu možete popraviti raspoloženje. Ako ništa drugo, izrazite svoju ljubav prema njemu i recite mu poneku lijepu riječ. Dajte mu do znanja koliko vam znači i da ga cijenite, tako da ne zaboravite koliko ste važni jedno drugom.

Važno je i kako se svađate!

U svakoj vezi ponekad dođe do većih i manjih rasprava, i to je normalno. Važno je da raščistite to što imate, kako ne bi kasnije isplivalo na površinu. Ipak, nemojte se tijekom svađe vraćati na staro podsjećanjem na to što je bilo prije, na primjer, dva tjedna.

Ako pažljivo slušate ono o čemu vam partner priča, time ćete mu dati do znanja da su vam njegove misli i osjećaji važni. Osim toga, tako ćete ga poticati da iskreno razgovara s vama o svemu. Dakle, nije dovoljno samo čuti što on priča, već se uključiti u razgovor, da zaista budete i psihički prisutni.

Ipak, ne zapostavljajte sebe i svoje potrebe. Potrudite se održati ravnotežu između svojih potreba i vas kao para. Nije ideja da provodite toliko vremena zajedno da zaboravite na sebe i svoje želje. Pokušajte, dakle, naći vrijeme da se posvetite sebi, ali i da ne zapostavite partnera. Kao što izdvajate vrijeme za partnera, odvojite, na primjer, jedan dan tjedno da se vidite sa svojim prijateljima.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like