Kakve je muškarce bolje izbjegavati?

Svaka žena zna da postoje određeni tipovi muškaraca koji nisu dobar izbor za vezu i koje, u tom smislu, treba izbjegavati. Ponekad su stvari očigledne – muškarac koji stalno vara, laže, zahtijeva seks smatrajući da mu dugujete jer vam je platio piće, onaj koji postaje nasilan… definitivno nije za vezu!

Ali, nekad su znaci za izbjegavanje malo suptilniji, što ipak ne znači da ih ne možete primijetiti. Evo nekoliko vrsta muškaraca koje treba izbjegavati.

Oženjen ili zauzet

Neke žene se u vezu s oženjenim ili zauzetim muškarcem upetljaju jer ih on uvjerava da će se situacija uskoro promijeniti. Ni u kom slučaju ne trebate pristati na to da nekome budete druga, čak ni na pet minuta. Pored toga što kraj sebe zaslužujete partnera kojem ćete biti jedina partnerica, ako se upletete u odnos gdje ćete biti druga, velike su šanse da će vam na kraju biti slomljeno srce, a da će on nastaviti po starom.

Ako ste se našle u ovakvoj situaciji, najbolje što možete napraviti je da se izmaknete i pustite ga da sam sredi svoj kaos. U svakom slučaju, najbolje je da se uopće ne upuštate u ovakve odnose.

Oporavlja se od duge veze

Ukoliko je nedavno prekinuo dugu vezu, vrlo je vjerojatno da neće odmah biti spreman za pravu vezu, tj. da neće sebe emocionalno uložiti u to, već ćete mu više biti nekakva utjeha.

Ni muškarci ni žene najčešće nisu odmah poslije prekida duge veze spremni ozbiljno se posvetiti novom partneru. Čak i ako ne djeluje tako, potrebno im je neko vrijeme da prebole prethodnu vezu.

Nije samostalan

Naravno, to se odnosi na odraslog muškarca, koji ima dovoljno godina da bude samostalan, ali to nije. Umjesto toga, on se za sve i dalje oslanja na mamu, i što je još gore, nema ni namjeru uskoro bilo što promijeniti u svom životu.

Drugim riječima, on još uvijek razmišlja i ponaša se kao dječak, iako je već muškarac. I to je sasvim OK ako kraj sebe želite dječaka, ali ako želite muškarca, partnera jednakog sebi, ovakav tip muškaraca treba izbjegavati.

Majstor manipulacije

Ovakav muškarac je suptilan lažov, koji najčešće govori samo dijelove istine, a ostalo prepravlja po vlastitom nahođenju. Možda laže tako što izostavlja pojedine dijelove priče ili otkriva samo one dijelove koji opravdavaju njegove postupke.

Uvijek ima izgovor za sve, a ako nekad kaže nešto čime vas povrijedi, uvjerit će vas da ste previše osjetljivi, a po svaku cijenu će izbjegavati bilo kakvu odgovornost za vlastite postupke.

Veze s bilo kojim od ovih tipova muškaraca vjerojatno vam neće donijeti ništa dobro, zato bi bilo najbolje da ih izbjegavate.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like