70% žena ne može postići vrhunac bez stimulacije klitorisa

LELO nam donosi neke stare vijesti koje su i dalje iznimno važne. U jednom članku 2015. godine doktorica Mintz, dugogodišnja stručnjakinja za LELO, citirala je izvještaj časopisa Hite iz 1974. koji tvrdi da tek 26 posto žena može postići vrhunac samo uz penetracijski seks. Zašto se o ovoj temi više ne raspravlja?

LELO misija oduvijek je bila okrititi sve strane orgazma. Zvuči jednostavno, zar ne? Vjerujte nam, bili biste iznenađeni svim izazovima s kojma se LELO susreće u nastojanjima da se više razgovara o toj temi, a orgazmi lakše postižu.

1) Orgasm gap i zašto je bitan?

Dr. Mintz je u članku za Psychology Today objasnila da se orgasm gap odnosi na činjenicu da u heteroseksualnim odnosima muškarci dožive orgazam češće od žena. Dr. Mintz objašnjava još dva orgasm gapa koji se spominju u znanstvenoj literaturi.

Naveden je orgasm gap među ženama koje se identificiraju kao lezbijke naspram heteroseksualnih žena. Lezbijke doživljavaju orgazam češće nego heteroseksualne žene. Kod muškaraca učestalost postizanja vrhunca nije vezan za seksualnu orijentaciju.

Upravo iz tog razloga LELO pokreće još jednu kampanju Multiplih orgazama, s obzirom na to da žene postižu više orgazama prilikom masturbacije. 39% njih reklo je da uvijek dožive vrhunac dok masturbiraju, dok je samo 6% reklo da orgazam doživi svaki put u odnosu s partnerom.

Ovo je tema o kojoj većina žena rijetko razgovara i velik razlog zašto baš 70 posto žena koje ne dožive orgazam bez stimulacije klitorisa misle da nešto s njima nije u redu. LELO smatra da je to potpuna besmislica Postoji razlog zašto je LELO bestseller baš klitorisni stimulator.  Tijekom 2019. godine LELO je prodao više od sto tisuća komada Sona uređaja i to samo putem internet trgovine, što je više od 200 uređaja dnevno. Koja je svrha organa koji ima sposobnost donijeti takav užitak, ako ga ne koristimo?

2) Neuhvatljivi ženski orgazam

Ne zaboravimo zloglasnost ženskog orgazma u pop-kulturi. Koliko je tisuća sati posvećeno lamentaciji o ženskim genitalijama i o tome da su prekomplicirane, te da su žene često neraspoložene za uživanje u seksu.  Pfff, i nije tako teško pronaći klitoris. S druge strane, koliko manje sati je posvećeno pravilnom traženju ženskog klitorisa tijekom seksa s partnerom? Ili tijekom masturbacije? A za kraj, koliko se sati posvetilo tome da se ženama pokaže kako doživjeti višestruke orgazme samo od penetracije?

LELO je dao sve od sebe da to promijeni u 2019. godini i isto tako će nastaviti u 2020. Taj zadatak graniči s nemogućim kad se borite protiv cenzure sa svih strana. Koliko god (ne) bilo iznenađujuće, ženski orgazam prikazuje se na velikim ekranima u kinima kao i na malim ekranima u vašim domovima. U takvim scenama žene su glasnije od onih scena iz Egzorcizma (ali ozbiljno, glumice zvuče kao da ih se bičuje), no ako pišete o istome na internetu, radite na kampanji ili oglašavate putem mainstream medija, bit ćete blokirani i prije samog objavljivanja “O”, a kamoli cijele riječi orgazam.

Nije čudno što je ženski orgazam označen kao nepoznat, uistinu ćete se morati potruditi da bi naišli na nešto što nalikuje realnosti u medijima.

Dr. Mintz je o tome razgovarala sa svojim studentima i iskorijenila mit o vaginalnim orgazmima koji je lako postići te je naučila da se realnost zapravo krije u orgazmima postignutim uz stimulaciju klitorisa. Mintz navodi: – Moje studentice tvrde da su prije nego što su ovo naučile, bile poprilično povučene i posramljene, a čak 60% njih glumilo je orgazme za vrijeme odnosa. Muški studenti rekli su da im je veliko olakšanje znati da na orgazam njihove partnerice ne utječe samo veličina njihovog penisa.

Posjetite LELO stranicu posvećenu pronalaženju velikog ,,O’’ i uživajte u sebi, sa sobom i za sebe.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like