Povratak na posao i dojenje? Da, uz dobru organizaciju i prave pomagače

Majka ste malene bebe i k tome se vraćate na posao? Sigurno ste među brojnim majkama koje muči pitanje – što s dojenjem? No, ne dajte da vas strah ograniči. Za vas i za vašu bebu je dobro da dojenje traje što je dulje moguće. Vaše će mlijeko bebi puno lakše pasti na želudac, a brojna ispitivanja pokazuju i kako dojene bebe imaju niži krvni tlak i razinu kolesterola u krvi, određenu dozu zaštite od dijabetesa, manji rizik od alergija i bolji razvoj mozga. Dojenje također pomaže i majkama koje će imati manji rizik od raka jajnika, raka dojke i osteoporoze, ali će i lakše skinuti višak masnih naslaga na tijelu.

Svi ovi benefiti pomoć će vam da odlučite kako povratak na posao nije razlog da prekinete s dojenjem. Ključ je samo u dobroj organizaciji i pravim pomagačima koji će vam olakšati dok balansirate između poslovnih obveza i brige za bebu. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako se pripremiti za dojenje prilikom povratka na posao.

Za početak nabavite izdajalicu

Kako bi vam olakšao ovo zahtjevno razdoblje, Philips Avent je u suradnji s majkama diljem svijeta osmislio liniju proizvoda za dojenje.  Za početak, nabavite izdajalicu s pripadajućim posudicama ili vrečicama za pohranu mlijeka. Philips Avent ručna izdajalica omogućuje vam izdajanje gdje god se nalazili. Ova izdajalica je posebna zahvaljujući jedinstvenoj masažnoj prevlaci s integriranim kraćim ljevkom, što smanjuje potrebu za naginjanjem prema naprijed prilikom izdajanja.

Philips Avent električna izdajalica osigurava potpunu opuštenost. Kada je uključite, odaberete jednu od tri opcije izdajanja za najugodniji protok mlijeka.Obje izdajalice su lagane i jednostavne za uporabu te omogućuju majci da bude opuštenija i u što prirodnijem položaju dok izdaja.

Osigurajte si miran kutak na poslu

Kada se vratite na posao, imajte na umu da će vaše tijelo biti usklađeno s vremenskim ritmom kada ste dojili dijete tijekom porodiljnog, što znači da ćete se u tom periodu trebati izdajati jer tada vaše tijelo instinktivno proizvodi više mlijeka. Pri povratku na posao porazgovarajte s nadređenima o vašim potrebama i pokušajte odvojiti 20 do 40 minuta za izdajanje. Ako na vašem radnom mjestu postoji kuhinja ili soba za odmor pokušajte dogovoriti s kolegama da vam je ta prostorija na raspolaganju u određenom dijelu dana. Ako je moguće, izbjegavajte izdajanje u malim i skučenim prostorima poput toaleta pošto za uspješno izdajanje majka treba biti što opuštenija kako bi mlijeko lakše krenulo.

Sigurna pohrana mlijeka

U razdoblju dojenja bit će vam potrebne Philips Avent čašice i Philips Avent vrećice za pohranu mlijeka koje se zatvaraju pa se mlijeko može sigurno prenositi, a odlične su i za čuvanje mlijeka u hladnjaku i zamrzavaču. Nakon izdajanja, mlijeko je potrebno pažljivo skladištiti. Izdojeno se mlijeko u hladnjaku može se čuvati 24 sata, a u zamrzivaču do 3 mjeseca. Izrazito je bitno da jednom ugrijano mlijeko više ne vraćate u hladnjak te da ne miješate novo izdojeno mlijeko sa zamrznutim. Ne zaboravite na bočicama označiti i datum izdajanja kako biste vodili računa o roku trajanja mlijeka koje se čuva u hladnjaku. Čvrsto se zatvaraju i njihov prijenos je lagan i siguran, a mogu se stavljati i u zamrzivač. Kada ste na poslu, važno vam je znati da će mlijeko, kada ga spremite  u hladnjak ili zamrzivač, biti izvrsno začepljeno i zaštićeno te da se neće proliti čak ni ako ispadne nekom nespretnijem kolegi koji traži svoje namirnice po hladnjaku.

Odaberite bočicu zbog koje vaša beba neće odbiti dojenje

Često se događa da beba, nakon što prijeđe na bočicu iz koje je lakše sisati, odbija sisanje dojke jer se pri dojenju mora više potruditi. Stoga odaberite bočicu koju ćete lako kombinirati s dojenjem poput Philips Avent bočice Natural ili bočice Classic+ koje su dizajnirane kako bi omogućile bebama dojenje slično prirodnom dojenju.

Bočice Classic+ imaju posebnu umirujuću ulogu za bebe, a sama bočica je ugodna za držanje i jednostavna za sastavljanje. Za one mame koje žele što prirodniji prijelaz na bočicu, tu su bočice Natural, koje su specifični po tome što imaju sisač koji simulira prirodan osjećaj dojke te potiče prirodno zahvaćanje zbog čega beba ne mijenja način sisanja. Upravo ta specifičnost čini ovu bočicu idealnom za kombiniranje dojenja i hranjenja na bočicu. Ergonomski oblik omogućuje lako držanje bočice čak i malim bebinim rukama.

Bočice Classic+ i Natural specifične su po tome što imaju ugrađen klinički dokazan sustav za spriječavanje kolika. Dok se beba hrani, ventil na sisaču se otvara kako bi zrak ulazio u bočicu, a ne u bebin trbuh.

Avent pogodnosti u Farmaciji u ožujku
  • Osigurajte da vaš mališan ima dovoljno izdojenog mlijeka i dok niste u blizini. U Farmaciji od 1. 3. do 31. 3. 2017. uz svaku kupljenju Philips Avent ručnu izdajalicu dobivate i gratis vrećice za pohranu izdojenog mlijeka.
    Avent bočice i sisači od 1. 3. do 31. 3. u Farmaciji su sniženi 15%.

Dvoumite se između Philips Avent bočice Natural i bočice Classic+? Saznajte koja je idealna bočica za vašeg mališana i uvjerite se zašto je Philips Avent br. 1 brend po preporuci majki diljem svijeta.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like