Poznata lica u Splitu proslavila 10. Farmacijin rođendan

Nakon Zagreba, Farmacia nastavlja proslavu 10. rođendana javnozdravstvenim akcijama po Hrvatskoj. Proteklog vikenda City Centar One u Splitu na jedan je dan postao centar zdravlja gdje su građani mogli kroz razna savjetovališta obaviti besplatne preglede poput mjerenja tlaka, šećera u krvi, kolesterola i triglicerida, mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa i brojnih drugih.  Akciju su podržale i brojne poznate osobe poput Fani Čapalije, Anamarije Asanović, Marije i Jurice Pirić, Nede Makjanić Kunić  i brojnih drugih.

Priča o Farmaciji počinje 2008. godine kad se jedna od vodećih regionalnih kompanija,  Atlantic Grupa, odlučila na smjer te je u svoj razvoj uključila i zdravstvenu djelatnost. Za one koji nisu upoznati, Atlantic grupa distributer je svjetskih brandova kao što su Wrigley, Johnson & Johnson, Ferrero, HIPP, Rauch, Vivera, Mars, da spomenemo samo neke. Osim toga, Atlantic grupa proizvođač je regionalnih divova kao što su  Dietpharm, Melem, Plidenta, Cedevita, Barcaffe, Smoki, Kala, Donat Mg, Multipower, Argeta, Bakina tajna i mnogi drugi.

No, vratimo se današnjoj slavljenici, koja je ne tako davne 2008. počela svoj rad pod prepoznatljivim i internacionalnim imenom Farmacia. U početku se radilo o 30-ak ljekarni, a kroz dolazeće godine uz ljekarne je razvijen i moderan koncept specijaliziranih prodavaonica u kojima je stručnost djelatnika na najvišoj razini.

Farmacia je kroz godine nizala priznanja strukovnih institucija, Farmaceutsko-biokemijskog  fakulteta kao i svojih vjernih klijenata. Tu se posebno izdvajaju višegodišnje nagrade Agencije za lijekove i medicinske proizvode za prijavljivanje nuspojava lijekova kao i priznanje Udruge za sigurnost pacijenata za projekt Osobni ljekarnik – pregled terapije lijekovima.

Uz ova priznanja važno je istaknuti i prepoznavanje potrošača za koje je, prema istraživanjima, Farmacia pozicionirana kao najpoznatija ljekarnička ustanova. Farmaciju jednako posjećuju građani svih životnih dobi, raznih potreba i ne nužno bolesni, a sve kako bi dobili stručan i profesionalan savjet najdostupnijeg zdravstvenog radnika – ljekarnika.

Farmacia je među inicijatorima uvođenja dodatnih usluga i specijaliziranih savjetovališta, a sve u svrhu poboljšanja ishoda liječenja, samoliječenja i uklanjanja određenih tegoba.

Farmacijin tim izrazito je aktivan u kontinuiranom stručnom usavršavanju i implementaciji novih vještina i smjerova u cjeloživotnom učenju u svrhu unaprjeđivanja kompetencija magistara farmacije i farmaceutskih tehničara. Isto tako Farmacia prati i tehnološke promjene te sa svojim vjernim klijentima komunicira  kroz relevantne digitalne platforme, a uz pomoć inovativnih digitalnih aplikacija omogućuje podršku pacijentima u redovitom uzimanju terapije.

Danas Farmacia broji 49 ljekarni i 36 specijaliziranih prodavaonica, a dugoročni projekti i inicijative idu u smjeru dodatnog jačanja svih razina kompetencija – stručnih i savjetodavnih, ali prije svega ljekarničke skrbi za postojeće i buduće klijente.

Fotografije: John Pavlish

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like