Eucerin® Hyaluron-Filler korigirajući serum pročišćava pore i čini kožu svilenkastom

Mnogo različitih čimbenika poput stila života, genetike ili okoliša mogu utjecati na starenje kože. Međutim, mnogi od nas prve znakove starenja počinju primjećivati u dvadesetim godinama.

U toj je dobi uobičajeno da proizvodnja prirodnog hijalurona u koži počinje opadati, što dovodi do dehidracije kože i prvih bora. Istodobno, smanjena regeneracija kože i u nekim slučajevima prekomjerna proizvodnja sebuma mogu prouzrokovati proširene pore i umorni izgled kože.

Utjecaj slobodnih radikala na kožu

Preuranjeno starenje mogu uzrokovati slobodni radikali te dolazi do procesa poznatim pod nazivom oksidativni stres. Taj proces uzrokuje neravnoteža između stvaranja slobodnih radikala i sposobnosti tijela da ih neutralizira. Slobodni radikali počinju oštećivati stanične membrane, bjelančevine i DNK.

Među oštećenim stanicama su one koje su odgovorne za proizvodnju tvari poput kolagena, elastina i hijaluronske kiseline koji mladolikoj koži daju čvrstu strukturu. Proizvodnja ovih tvari prirodno opada starenjem, a oksidativni stres to ubrzava.

Iako je starenje potpuno prirodan proces, oksidativni stres može uzrokovati preuranjeno starenje kože: može početi razvijati vidljive znakove starenja, kao što su sitne linije i bore, a koža počinje izgledati sivo i umorno prije nego je vrijeme za to.

Eucerin® inovacija za smanjenje prvih znakova starenja kože

Starenjem se sposobnost kože da deaktivira slobodne radikale prirodno smanjuje, što dovodi do ubrzanja procesa starenja kože. Novi Eucerin® Hyaluron-Filler korigirajući serum učinkovito djeluje na prve znakove starenja kože te kožu čini svilenkasto zaglađenom. Sadrži tri aktivna sastojka,  hijaluronsku, glikolnu i mliječnu kiselinu, a formula bogata antioksidansima također štiti kožu od slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoline.

Eucerin® Hyaluron-Filler korigirajući serum pogodan je za kožu koja pokazuje prve znakove starenja poput sitnih linija, proširenih pora ili kože koja je gruba ili izgleda umorno i sivo. Iznimno lagana i nemasna tekstura čini ovaj serum pogodnim za osobe s masnom kožom ili za nanošenje ispod make-upa.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je tvar koja nastaje u stanicama tijela i sastavni je dio vezivnog tkiva kože. Jedna od njezinih ključnih funkcija jest zadržavanje vlažnosti budući da jedan gram hijaluronske kiseline može zadržati do 1 litre vode. Sa starenjem, prirodna sposobnost kože za stvaranjem hijaluronske kiseline smanjuje se te se počinju stvarati i produbljivati bore. Hyaluron-Filler njega sadržava dva tipa hijaluronske kiseline kako bi učinkovito djelovala i ispunila bore “iznutra prema van”.

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina je alfa-hidroksi kiselina (AHA) ili derivat šećerne trske s izuzetnom malom molekularnom veličinom. Djeluje uklanjanjem mrtvih stanica kako bi se ujednačila tekstura kože. Koncentracija glikolne kiseline koja se koristi u Eucerin® Hyaluron-Filler korigirajućem serumu niža je od one koja je koristi u dermatološkim tretmanima kako bi serum bio blag prema koži.

Mliječna kiselina

Mliječna kiselina (poznata i pod nazivom laktat) dio je prirodnih čimbenika zadržavanja vlage (NMF) te ključan sastojak kiselog zaštitnog omotača kože koji regulira pH vrijednost. Apsorbira i zadržava vlagu u najudubljim slojevima kože. Koža je nakon uporabe hidrirana. Također je komedolitična, odnosno pomaže smanjenju crnih i bijelih komedona i čišćenju začepljenih pora.              

Dokazano dobra učinkovitost na koži

Klinička istraživanja dokazala su vrlo visoku učinkovitost i tolerantnost. Istraživanje proizvoda u upotrebi (PIU) provedeno je na uzorku od 240 žena u dobi između 25 i 34 godine čija koža pokazuje prve znakove starenja. Nakon četiri tjedna korištenja, ispitanice su izvijestile o sljedećim rezultatima:

  • Čini kožu glađom 97%
  • Pročišćava pore 93%
  • Ne ostavlja kožu masnom na dodir 91%

Eucerin® Hyaluron-Filler korigirajući serum

  • iznimno lagani serum
  • pročišćava pore i smanjuje bore
  • za svilenkasto zaglađenu kožu
  • odlična podloga za šminku
  • nemasna tekstura, brzo se upija
  • pogodno za sve tipove kože, uključujući aknama sklonu kožu

Gdje kupiti: https://www.farmacia.hr/brandovi/eucerin/hyaluron-filler-korigirajuci-serum-s-antioksidativnim-djelovanjem/

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like