Zašto top modeli čiste lice micelarnom?

Ako netko zna kako najučinkovitije, najbrže i sa što manje štete za kožu ukloniti šminku s lica, onda su to top modeli, ali i manje poznate manekenke jer sve one svakodnevno moraju otrpjeti višekratno nanošenje slojeva i slojeva šminke, i tako iz godine u godinu. Nesumnjivo je da su upućene u sve najnovije načine uklanjanja teške šminke pa, ako su se one mahom odlučile za micelarnu otopinu, znači da je zaista učinkovita i praktična.

Revolucija u svijetu kozmetike

Micelarna otopina napravila je pravu malu revoluciju u svijetu kozmetike zahvaljujući svojoj praktičnosti i učinkovitosti. Zanimljivo je da je na tržištu već dvadesetak godina, no tek je zadnjih godina postala planetarno popularna. To je višenamjenski proizvod koji ima puno više funkcija nego što je čišćenje kože, tako da se može smatrati ne samo 2u1 nego 4u1 proizvodom.

Bolja je od mlijeka za čišćenje

Mlijeko za čišćenje krema je sastavljena od vode, masti i emulgatora koji ta dva sastojka povezuje. Emulgator i ulja su elementi koji čiste jer se šminka, smog i ostale nečistoće odlično rastapaju u uljima. Zahvaljujući emulgatoru (koji privlači jednako vodu i ulja), dovoljno je nakon čišćenja mlijekom isprati lice toplom vodom. Ipak, nakon toga koža ostaje blago masna na dodir.

S druge strane, micelarna otopina zapravo je voda u kojoj su raspršene takozvane micele, sitne molekule masnoće (lipida) koji iznad određene koncentracije u vodi djeluju tako da se probijaju do nečistoća i vežu ih na sebe. Te micelarne molekule sastavljene su od masnih kiselina koje se dobivaju iz prirodnih šećera (što je velika razlika u odnosu na kemijske tenzioaktive koji se koriste u klasičnim proizvodima za čišćenje i pranje). U kontaktu micelarne otopine s kožom nečistoće se otapaju u hidrofobnom, unutrašnjem dijelu micele. Takva otopina čisti temeljito ne izazivajući isušivanje i nadraženost kože, a dodatnim sastojcima istodobno njeguje i umiruje kožu. To se djelovanje nastavlja i nakon čišćenja lica micelarnom otopinom zato što je nije potrebno ispirati.

Četiri uloge

Micelarna otopina jedinstven je proizvod koji istovremeno uklanja šminku, čisti lice, vlaži ga i tonificira. Može se koristiti na cijelom licu, uključujući i područje oko očiju, a uklanja i vodootpornu šminku. Zahvaljujući svojoj posebnoj formulaciji micelarna otopina uspijeva učinkovito dubinski očistiti kožu od nečistoće, i to bez oštećivanja zaštitnog hidrolipidnog sloja. Drugim riječima, iako može ukloniti čak i najdeblje slojeve šminke s kože, ne isušuje kožu nego je, naprotiv, održava dobro hidriranom. Nakon samo nekoliko dana korištenja nećete više imati neugodan osjećaj zatezanja kože. Micelarne otopine mogu biti obogaćene različitim sastojcima, ovisno o specifičnoj namjeni, primjerice biljnim ekstraktima umirujućeg djelovanja, adstringentnim tvarima kao što je cink za masnu kožu ili vitaminima te naročito pantenolom (hrani kožu) za suhu kožu.

Idealna je ako ste lijeni

Na kraju dana, kad smo već umorne i iscrpljene, ponekad se teško natjerati na dosadno i nepraktično uklanjanje šminke s lica gomilom blazinica i decilitrom mlijeka za skidanje šminke. S micelarnom otopinom sve to ide puno brže, a uz to nakon korištenja nije potrebno umivati lice i uklanjati tragove otopine kao što to treba činiti s mlijekom za čišćenje. A to u sitnim satima puno znači.

Naš izbor micelarnih otopina
  1. Avene micelarni losion za čišćenje i skidanje šminke 200 ml, 84,85 kn
  2. dr. brandt XYY micelarna otopina 200 ml, 259 kn
  3. Filorga anti-age micelarna voda za čišćenje lica 400 ml, 169 kn
  4. Lierac micelarna otopina 200 ml, 154,99 kn
  5. Nuxe micelarna vodica za čišćenje s laticama ruže 200 ml, 109 kn
  6. Uriage termalna micelarna voda za čišćenje lica 250 ml, 65 kn
  7. Caudalie micelarna voda za čišćenje šminke 200 ml, 146 kn
  8. Bioderma Senisibio H2O micelarna otopina 250 ml, 76 kn
prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like