Test: odaberite najbolji način depilacije za sebe

Riješite ovaj test i pogledajte kako se depilacija uklapa u vaš odnos prema beauty tretmanima.

Kakva je boja vaše kože?

a) Maslinasta.

b) Svijetla, žućkasta.

c) Vrlo svijetla, mliječno bijela.

Koliko vremena dnevno odvajate za uljepšavanje i njegu?

a) Nemam vremena za duge tretmane, 10-15 minuta.

b) Vodim računa o osnovnoj brizi, 30-40 minuta.

c) Više od sata, volim izgledati savršeno.

Kakav je vaš stil?

a) Asketski: nisam tip za minice, oskudne bikinije i kratke topiće.

b) Casual: ja sam tip za traperice i klasične majice.

b) Sofisticirani: volim odjeću koja naglašava moju figuru, a ne djeluje jeftino.

Koliko mjesečno trošite na ljepotu?

a) Što je manje moguće.

b) Povremeno se počastim nečim posebnim.

c) Istrošim se najmanje jednom mjesečno, ali i češće.

Kakve dlačice na tijelu imate?

a) Grube i guste.

b) Sitne, tanke i jedva vidljive.

c) Svijetlosmeđe, ali ne predebele.

Većina odgovora A: Brijanje ili krema za depilaciju

Ne trošite puno vremena na uređivanje i znate se spremiti u deset minuta. Volite jednostvanost i želite izgledati dobro uz minimalan trud. Brijanje je najbolji način da redovno održavate kožu glatkom, no možete ga zamijeniti kremom za depilaciju ako želite rezultate dulje od jednog poslijepodneva.

  • Savjet: Za bolje rezultate prvo napravite piling i ne zaboravite nanijeti kvalitetnu pjenu za brijanje te hidratantnu kremu nakon brijanja, jer i brijanje i depilacijske kreme jako isušuju kožu. Redoviti piling i hidratacija spriječit će urastanje dlačica.
Većina odgovora B: Vosak ili epilacija

Dosta se trudite oko svog izgleda i to se vidi. Stil vam je važan, želite uvijek biti u najboljem izdanju i ne žalite za to ni truda ni novca. Najbolji izbor za vas je redovita depilacija voskom u kozmetičkom salonu ili u vlastitom domu. Druga opcija je dobar epilator: ulaganje u aparat brzo će vam se isplatiti. I vosak i epilacija čine dlačice slabijima i tanjima pa će s vremenom postupci biti brži i bezbolniji. Uz to, rezultati traju tjednima.

  • Savjet: Nedostatak je ovih metoda taj što prije ponovnog uklanjanja morate pustiti dlačice da malo narastu. Dan prije tretmana napravite piling i nanesite hidratantnu kremu, a nakon tretmana umirujući balzam.
Većina odgovora C: IPL tretman

Ljepota – to ste vi! Volite se tetošiti tretmanima i kremicama i jako ste ponosni na svoj izgled. Tretman intenzivnim pulsirajućim svjetlom (IPL) bio bi odlična investicija za vas, kao i lasersko uklanjanje dlačica iako je ono još skuplje. Za rezultate je potrebno vrijeme: može potrajati i tri mjeseca da bi bili vidljivi, ali pozitivno je to što će za ponovno izrastanje dlačica trebati do 12 tjedana, a ponekad i posve prestanu rasti.

  • Savjet: Ako imate jako tamnu kožu i vrlo svijetle dlačice, IPL možda nije pravi izbor jer rezultati neće biti dobri. U tom slučaju morat ćete posegnuti za depilacijskom kremom ili voskom.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like