Što make-up govori o vama?

Pogrešno je procjenjivati osobu na temelju odjeće i šminke, no način na koji se odijevamo ili šminkamo ipak nešto govori o nama. Ili, točnije, mi na taj način govorimo drugima o sebi, projiciramo određenu sliku sebe ili pokazujemo trenutačno raspoloženje.

Smokey eyes

Smokey eyes je klasična varijanta make-upa na očima i vjerojatno jedna od najpopularnijih za posebne prilike. Zamagljeni tamnosivi i crni tonovi daju dojam tajanstvenosti i izuzetnog seksepila. Oči s takvom šminkom neizbježno postaju središte pažnje na licu, ali na suptilan i zavodljiv način.

Jarkocrveni ruž

Žene koje usnice boje u vrlo smjelu i intenzivnu nijansu crvene boje ostavljaju dojam vrlo samopouzdanih i izuzetno seksepilnih osoba koje drže sve konce u svojim rukama. Istraživanja su pokazala da su žene koje često nose jarkocrveni ruž na usnama uspješnije u karijeri. Jedno internetsko istraživanje, u koje je bilo uključeno više od 3000 žena, pokazalo je da žene najčešće kupuju crveni ruž upravo zato što im pomaže da se osjećaju sigurnije u sebe, a time osjećaju i da su privlačnije okolini.

Sjenila svijetlih boja

Žene koje na kapcima vole imati svijetle nijanse ostavljaju dojam ugodnog karaktera, simpatičnih i dragih osoba. Ljudi spontano zaključuju da su žene koje nose tamne i stroge boje sjenila odlučne, krute i pomalo drske.

Pink usnice

Žene koje biraju pink ruževe, posebno svijetloružičaste tonove, šalju poruku o sebi kao o nježnim, nevinim, naivnim i romantičnim osobama. Ta boja često odražava i unutrašnje zadovoljstvo, ali i odličan seksualni život, a naročito je vole osobe vedre naravi i one optimistične. S obzirom na sve to, nije čudo što je to jedna od najčešće biranih boja ruževa za vjenčanja – za trenutke kad žene zrače srećom i zadovoljstvom, ali i nevinošću. Važno je znati stvoriti iluziju!

Jedva primjetna ili nepostojeća šminka

Žene s filozofijom manje je više, barem kad je riječ o make-upu, obično su vrlo sigurne u sebe i jako se dobro osjećaju u svojoj koži. Možda i jesu minimalistice glede šminke, ali u njezi kože gotovo su fanatične: blistava i dobro njegovana koža govori sve o njima. To su prirodne i spontane osobe koje se brinu o zdravlju općenito.

Savršeno dotjerani nokti

Do zadnjeg detalja obrađeni nokti, dugački i ukrašeni lakom jarke boje, gotovo da su sinonim dokonog i bezbrižnog života bez previše obaveza i s podebljim novčanikom. Vjerojatno zato što održavanje takvog savršenstva na rukama zapravo znači da ih baš previše i ne koristite. Teško da netko s takvim noktima svaki dan pere posuđe, briše pod ili presvlači dijete. Taj dojam dodatno pojačavaju tamne nijanse laka, budući da je kod njih svaka oguljena crtica vrlo upadljiva, za razliku od svijetlih lakova koji možda i mogu izdržati dan ili dva bez obnavljanja.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like