Kratka kosa, da ili ne?

Kosa vam je napokon dovoljno narasla da je možete vezati u konjski rep ili možda čak isplesti pletenicu. Ali postoji problem: ipak niste potpuno zadovoljni, a čak ne znate objasniti zašto. Razmišljate o tome kako će uskoro proljeće, uskočit ćete u kratke suknje, a onda i u kratke hlače… I tako, sad ste opet zaželjeli promjenu, naravno, na kraće. No, kad se sjetite koliko ste muka prošli s puštanjem kose i prijelaznim fazama u kojima ste izgledali grozno, niste baš sigurni želite li je odrezati. Riješite naš test i bit će vam jasnije je li vrijeme za škare ili se trebate oduprijeti ovom prolaznom hiru.

Smetaju li vam ispale vlasi po stanu?

a Da, jako! Umorna sam od skupljanja kose s poda, odjeće i iz odvoda u kadi.

b Ne, gledam na to kao na nezgodnu, ali ne i strašnu nuspojavu. To je kao da imate mačku – morate se pomiriti s tim da ćete skupljati njezine dlake, no nećete je zato manje voljeti.

Pristaje li kratka kosa vašem licu?

a Da. Kad imam dugu kosu, zapravo je cijelo vrijeme nosim svezanu u konjski rep. Ne znam zašto, ali kad mi je kosa zategnuta ili kad je kratko ošišana, čini mi se da izgledam mlađe i svježije.

b Mislim da ne. Najbolje izgledam kad mi je kosa dugačka i raspuštena i kad mi leprša oko lica kao da sam vila iz bajke.

Frustrira li vas količina proizvoda koju morate kupovati i koristiti kako biste njegovali svoju dugu kosu?

a Itekako! Ne biste vjerovali koliko je šampona, regeneratora, balzama, gelova, sprejeva za sjaj i ostalih proizvoda potrebno da bi se vrhovi zaštitili od pucanja i kosi dao sjaj.

b Ne, imam dovoljno novca da si to mogu priuštiti. Uostalom, to je dio užitka kad imaš dugu kosu.

Smatrate li da uz kratku kosu možete bolje naglasiti svoj stil?

a Pa zar na takvo pitanje uopće treba odgovarati? Pogledajte samo kako se Rihannin stil mijenja sa svakom promjenom frizure.

b Ne, moj stil je prilično jednostavan. Da budem iskrena, još se trudim izgledati kao djevojčica. Pristaje mi taj djevojački stil i ne vidim zašto bih ga mijenjala.

Utječe li vrijeme na to kako se osjećate i koliko ste zadovoljni svojom frizurom?

a Prilično. Primjerice, ljeti volim divlji i potpuno slobodan look, bez ljepljivih styling proizvoda i bez maltretiranja sušilom.

b Ne, jer me zimi duga kosa dobro grije, a ljeti se protiv oznojenog vrata lako mogu boriti konjskim repom ili punđom.

Koliko ste vezani uz izgled svoje kose, možete li to ocijeniti ocjenom od 1 do 10?

a Pet ili manje. To je ipak samo kosa i narast će ponovo. Imamo je zato da se njome igramo, da je mijenjamo i prilagođavamo sebi.

b Pet ili više. Kosa mi je vrlo važna. Ustvari, općenito mi je u svakom trenutku vrlo važno kako izgledam, a to uključuje i kosu. Ne volim promjene i puno se bolje osjećam kad znam kako će mi kosa izgledati sutra… i preksutra.

Rješenja

Ako su vaši odgovori većinom A, vrijeme je za promjenu. Ako ste pak bliži odgovorima pod B, najbolje je da ostanete vjerni svojoj dugoj kosi.

No, promjene su zabavnije od statusa quo, to je činjenica. Čar života i jest u isprobavanju novih stvari i zato ako imalo osjećate poriv da se ošišate, učinite to. Važno je samo odabrati dobrog frizera koji zna što radi.

Ako pak mislite da ste sretni s dugom kosom kakvu sada imate, uživajte u njoj i dalje. Uostalom, lijepo je kad čovjek voli nešto na sebi i kada to ne želi mijenjati.

I za kraj, pogriješite li u odluci i ošišate se pa odmah požalite što ste to učinili, ne živcirajte se. Kosa će brzo narasti.

Fotografije: Michelle Williams za Louis Vuitton press foto

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like