Kod njege ne zaboravite ni vrat i grudi!

Svaka žena priželjkuje ženstven dekolte, lijepe i čvrste grudi. Nažalost, u redovitoj njezi često zapostavljamo upravo grudi, iako ih gravitacija najmanje štedi. Neke žene spas za opuštene grudi pronalaze u estetskim operacijama, ali to ne mora biti jedino i najbolje rješenje. Mnogo toga za ljepotu dekoltea možete učiniti i sami.

Redovito masirajte grudi

Prije bilo kakvog preparata za učvršćivanje kože dekoltea preporučuje se svakodnevna masaža grudi. Lagana masaža poboljšava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu, poboljšava drenažu grudi i utječe na limfni sustav, ali i na tonus kože. Zbog osjetljivosti grudi važno je da kretnje budu nježne i lagane. Pritisak smije biti jak onoliko koliko biste pritisnuli očni kapak – sve više od toga je pretjerano. Grudi masirajte vršcima prstiju od vanjskog ruba dojke prema bradavici, ali izbjegavajte područje oko bradavica. Stavite jednu ruku iznad, a drugu ispod dojke. Odlučnim kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu s obje ruke masirajte dojku. Kombinirajte te pokrete s masažom po cijelom dekolteu, od grudi do ramena i vrata. Bilo bi dobro da masažu prakticirate svakodnevno dva puta na dan po pet minuta, primjerice ujutro i navečer.

Toplo-hladan tuš za čvrstoću

Hidroterapija je naizmjenično tuširanje grudi toplom i hladnom vodom i nju bi trebalo prakticirati kod svakog tuširanja. Tako ćete pojačati cirkulaciju u grudima jer topla voda širi krvne žile, dok ih hladna voda skuplja. Tako grudi doslovno gimnasticiraju, što im vraća čvrstoću. Tuš usmjerite prema grudima i tuširajte ih kružnim pokretima. Na kraju tuširanja pustite jak mlaz hladne vode prema stopalima i podižite ga prema srcu kako biste aktivirali cirkulaciju po cijelom tijelu.

Kockicom leda potaknite cirkulaciju

Nakon što nanesete kremu za učvršćivanje, kockicom leda istrljajte grudi, izbjegavajući areole bradavica. Tako ćete potaknuti mikrocirkulaciju, pojačati dotok krvi u tkiva te pospješiti djelovanje aktivnih principa iz kozmetičkih preparata.

Odaberite dobar grudnjak i nosite ga redovito

Za lijepe grudi jako je važno nositi kvalitetan grudnjak koji će fino podupirati i oblikovati grudi te spriječiti mini traume. Najbolji je grudnjak onaj koji dobro podupire grudi, ali ih ne pritišće i ne ostavlja crvene crte na koži. Važno je da je napravljen od prirodnih materijala kako bi koža mogla disati. Naramenice moraju biti elastične i mekane te dovoljno dugačke i široke. Žene koje se bave sportskim aktivnostima moraju koristiti grudnjak namijenjen rekreaciji i koji fiksira grudi te ih štiti od ozljeda. Tako će izbjeći opuštanje grudi.

Make-up i za dekolte

Za konačan atraktivan dojam dekoltea koristit će puderi, ulja ili osvježavajući losioni sa svjetlucavim pigmentima. Koža dekoltea tako će djelovati svježe i baršunasto. Za zrelu kožu preporučuju se proizvodi s posebno sitnim svjetlucajućim zrncima jer se veliki pigmenti nakupljaju u borama. Ako želite da vam dekolte izgleda bujnije, u jamicu između grudi nanesite tamni bronzer u obliku slova V ili Y. Zahvaljujući optičkom efektu, tamna boja stvara dojam dubine te grudi djeluju bujnije.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like