Kako sačuvati preplanuli izgled?

Jedva ste dočekali da potamnite i sada kad ste napokon postigli zavodljivu brončanu boju, ne želite je odmah izgubiti. A upravo se to najčešće događa – vrlo brzo nakon povratka s ljetovanja preplanulost počinje blijedjeti i ponekad već za tjedan dana izgledamo kao da nismo ni vidjeli sunce i more. Zato i ne čudi što su među najtraženijim savjetima koje žene traže krajem ljeta oni koji bi im pomogli da što dulje zadrže preplanulost.

Ujednačite boju lica i tijela

Zbog radnih aktivnosti s povratkom u grad počinjemo se više šminkati i uklanjati šminku pa se preplanula boja s lica brže gubi nego s ostalih dijelova tijela. Uz to, žene kad se sunčaju, uglavnom izbjegavaju sunčati lice ili na lice stavljaju kreme s većim zaštitnim faktorom. Lice je, stoga, uvijek malo svjetlije od tijela, a kako u ranu jesen još nosimo otvorenu odjeću i vidi se dekolte, jedan od važnih koraka je izjednačavanje boje lica i tijela. Bez obzira na to koristite li tekuću podlogu, u kamenu ili u prahu, birajte je uvijek tako da je isprobate na dekolteu.

Tajna je u bronzerima

Ako i nakon povratka s mora želimo imati tamniju boju, moramo zaboraviti na tekuće pudere i podloge tamnih boja, kao i na obojene kreme. Lice trebamo potamniti bronzerima, idealni su za to dvobojni bronzeri koji imaju tamniju boju za tzv. contouring i svjetliju za highlighting. Pri odabiru nijansi bronzera ne posežite za potpuno smeđim nijansama, jer one licu mogu dati umoran izgled, nego odaberite one s primjesom ružičastog ili breskvastog podtona koji će licu dati svježinu.

Tamnija nijansa bronzera nanosi se na mjesta gdje nas sunce najprije pogađa, to su čelo, duž nosa, obrazi i brada. Bronzer nanosite laganim potezima odozgo prema dolje, baš kao što vas sunce osunča dok hodate plažom. Svjetliji highlighter u bronzeru stavlja se parcijalno: na najviši luk obrve, u kut očiju kod nosa, na očnu duplju sa strane prema ušima, iznad gornje usnice i na udubinu brade. Vrlo je važno na pravi način prikriti podočnjake jer se na njima umor najprije vidi. I ovdje treba birati nježne, breskvaste boje. Korektori ne smiju biti ni prebijeli ni pretamni jer takvi ne funkcioniraju dobro na osunčanoj koži.

Maske i sprejevi za ovlaživanje

Po povratku s mora bilo bi idealno napraviti piling lica, ali tako ćemo brže izgubiti boju. Želimo li to izbjeći, a pritom ne želimo da se koža ljušti, trebamo je nastaviti obilno hidratizirati kao što smo činili tijekom ljeta. To možemo postići što češćim stavljanjem vlažnih maski te sprejevima s antioksidansima. Takvim se sprejevima tijekom dana možemo više puta poprskati po dekolteu i licu. Kod izbora boje šminke, preporučuje se izbjegavati pearl proizvodi koji sadrže biserne čestice sa sedefastim odsjajem te da se biraju lagane “shimmer” strukture sa svjetlucavim česticama. Što se tiče izbora boja, naglasak je na terakoti, ali s primjesama ružičaste i boje breskve. Kako nam na suncu obrve posvjetljuju, i njih treba potamniti bojom za obrve, sjenilom ili olovkom, važno je samo da im se vrati boja i definira oblik.

Za vitkije i duže noge

Kako ćemo i nakon ljetovanja još neko vrijeme nositi kratke suknje i hlače, treba prikriti male nedostatke, poput osipa, mrlja, modrica. To je najbolje napraviti tako da u omjeru pola-pola pomiješamo shimmer s losionom za tijelo koji inače koristimo.

Mješavinu nanesite na cijelo tijelo ili parcijalno, primjerice na ključne kosti, čašice ramena ili koljena, uz kost noge po sredini prema dolje te po listovima odozada, ali samo jednu traku.

Trik s modne piste protiv lelujave kože

Što ako nam je koža pomalo opuštena? Najstariji trik koji se primjenjuje na modnim pistama i izborima ljepote jest da s udaljenosti od 10-20 cm, prije nego što se odjenete, kožu tijela poprskate lakom za kosu.

Time ćete sve držati na mjestu, pa kad hodate, neće biti efekta lelujave kože. Ujedno ćete fiksirati i boju koju ste nanijeli da potamnite, spriječiti da se preslika na odjeću te stvoriti dojam čvrstih i napetih, a uz to sjajnih nogu.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like